söndagstankar



Jag är en grubblare. Jag är en tänkare. Jag analyserar saker, typ allt. Idag har det varit en sån dag som jag bara har varit känslokall. Tant röd kom idag med besked, eller... nej, jag har ju känt av det för en vecka sen. Jag avskyr att få dessa känslor innan mensen. Jag blir deppad, känner mig känslokall, klagar, ser inte framåt, funderar över livets mening mm mm. Just nu känner jag känslor som jag tycker är befogade men jag vågar helt enkelt inte ta upp dom frågorna och tankarna jag har för jag vet inte OM DET ÄR JAG som verkligen tycker så. Det kanske är konstigt för den som inte har PMS att förstå hur dessa känslor känns men man är en helt annan människa en vecka i månaden.
Tittade på kunskapskanalen och fick reda på att en PANDA endast kan bli befruktat 36 timmar OM ÅRET!!! Fatta sjysst att bara må skit 36 timmar om året och käka 10 kg bambu om dagarna och softa resten!!!. Jag önskar att jag blir en panda i nästa liv...

Det här med att vara privat eller inte på bloggen är inte min grej riktigt... har absolut inte många läsare och denna bloggen är för mig och dom jag har omkring mig att läsa. Har inte en röd tråd och inte heller ... ja eller nåt...

Hur som haver... borde min blogg heta...
japp...

Nä men åt saken jag vill få ur mig...

Jag är galet kär i Mattias... galet. Men han tar inte till sig Milo som jag önskar. Jag har absolut inga krav på honom jag vill bara att han ska ta vara lite på tiden och vara omkring så han kan börja sova kvar här. Jag vill inte att Milo ska gå och lägga sig och helt plötsligt se att någon/ Mattias sover i sängen han ska ligga och få sin morgonvälling i. Jag vill att han tar sig tid att lära känna honom lite, kräver inte heller att han ska ge honom mat, byta på honom, bada honom mm... bara vara nära. Nu har vi umgåtts i 1.5 månad och det att läsa kan kännas lite men jag vill veta hur dom funkar ihop för att VI ska kunna bli ett par. Funkar det inte med dom så är ju matematiken att VI inte kommer att funka heller för MILO är en stor del av MIG. Varje gång vi försöker bestämma att VI alla tre ska göra något kommer det något emellan...... Han säger oxå att med sitt nya jobb har han INTE tiden att ta till sig Milo och det ger mig dåliga vibbar att han inte kommer att göra det även om han säger att han vill köpa en bilbarnstol till bilen, att han drömmer om resor som innehaver Milo i. Men drömmar är inte verklighet. Tankarna slog mig mest igår när vi var hos Domi och Milo hoppade in i Mattis famn, någon som han egentligen inte träffat förut och dom lekte i flera timmar... skulle lätt med gott samvete kunnat gå därifrån och veta att Milo skulle känna sig trygg.
Det känns som om jag vill att det ska vara så, lite naturligt. Idag har jag inte velat prata alls med honom för jag vet att han kommer höra att det är något och då kommer jag inte kunna vara tyst. Vi kan verkligen prata med varandra men just det här med Milo och det vardagliga vill han helst inte prata om.

Är mina känslor befogade att tänka eller är det PMS som talar?? jag vet inte.....

lite från nu

Milo har hittat en ny pappa! Han bara flög upp i Mattis famn när vi kom och dom har bara träffats en gång innan. ( Domis kille). Tänk om det kunde vara samma vibe mellan min Mattias och Milo.

Nu ska bi äta middag :)

vill ha allt



PMS är ju inte skönt att ha inte. Speciellt inte när man ska ha tålamod. Tålamod är något jag inte besitter hur som helst...eller jo.. jag är grymt konsekvent och det kommer nog från min envisa sida och att jag har hund. Nej kommer alltid att vara nej så nu är det något som sägs väldigt ofta, kanske lite för ofta. Han ska ha precis allt, mitt smink som inte är bra för honom att ha. Det kan gå sönder, han kan svälja mitt foundation mm. Nu hittade han mina små målarburkar, något jag vet är väldigt hårt fastskruvat och under uppsikt. Man ska välja sina fajter är det någon som sagt.

NU fikar vi lite innan lunch. Tanken var att komma iväg vid tolvsnåret och då vill jag att han ska vara mätt... det är ett sånt tomläge när man inte vet vad man ska stoppa i dom för att bli lite lagom mätta men ändå kunna äta riktig mat senare. Jag är lite stressad av mig, alltid.. med eller utan PMS. Jag tycker att det är ett helt projekt ibland att ens komma utanför dörren. Blöja, galonisar? kommer han bli hungrig, mat? tänk om han skiter ner sig? extra kläder med! check... sen ser det ut som om man ska ut och resa typ....

Ingen träning nu under helgen... skulle nog valt ett gym med barnpassning... :/ Magen är fortfarande svälld men jag har inte ont... tror det är en kombo mellan PMS och stressmage....

Nu blire kaffe!

äggfrulle

Morgonen började med sovmorgon till 05.50!!! Så skönt! Gick bara in till honom en gång innan jag lade mig för han yrade i sömnen efter " mammmamamammaaammma", gav honom nappen, smekte honom lite lätt på huvudet och så somnade han om.

Kvällen slutade bra iallafall, allt går att lösa bara man pratar om det. Det är jag bra på, att prata.

Det här med Badah är känsligt. Ena stunden är jag hur ledsen som helst för att sedan förtränga det lite, skjuta undan det genom att inte försöka tänka på det alls... Jaja..

Idag åker vi ut till Ekerö och hälsar på Domi. Snart är det dax för henne att klämma ut en lillebror! :)))

I mina lurar

Lyssna, vajna, rör på rumpan!!!

Fy...

Två tråkiga saker har hänt. Fick reda på igår att Mattias inte kan åka till NY. Grymt besviken. Sen skulle vi haft en heldag och kväll men det sket sig oxå. Har inte tid med velande och tänka på hur någon annan mår. Missförstå mig rätt. Detta är mitt år! Där jag hade tänk att må bra. Kan inte vela och ändra mina planer jag har haft sedan länge. Jag kan inte anpassa mig efter någon annan nu när jag har barn, dom/han får anpassa sig. Det kan låta egoistiskt men så känner jag.

Jag och Milo gör fredagsmys nu!

telefonsamtalet gjort






Morgonen började med det jobbiga telefonsamtalet. Jag var tvungen att lägga på för jag fick inte fram ett ljud. Hade så mycket gråt i halsen och jag kunde inte behärska mig. Nästa fredag är det dax.
Jag har ju som sagt ångest över att jag förtränger Badah, men det är tydligen vanligt att inte vilja konfrontera sina känslor när man vet att det snart är slut.

Hur som helst. Jag ska försöka tänka på annat så kanske det känns lättare, iallafall för stunden. Igår kväll hittade jag en nyckelpiga på disksvampen, det betyder tur så jag hoppas att det är så.
Lillen sov till 07!!! och nu ska vi åka till Humlegården, ska fota väskor... eller jag ska fota Mattias och väskor... eller jag ska... ja, jag ska... ut ska vi...

dagen är snart här

Snart är dagen här, dagen då jag ska lyfta telefonen och ringa det där jobbiga telefonstamtalet om Badah. Hon var här nu hemma medans jag jobbade och jag mötte henne vid dörren typ. Hon hoppade upp i soffan och ville inte gå med min mor hem men jag kan inte se på henne. Jag börjar gråta, börjar tänka på att hon kanske inte finns här nästa vecka men det är olidligt egentligen. Varje gång mamma har försökt gå ut med henne har hon blodat ner halva hallen. Hennes tassar går inte att fixa. Hon kommer aldrig bli bättre jag vet det, jag önskar att jag bara hade henne att tänka på men så vet jag med att det skulle inte hjälpa det heller. Hon kommer aldrig att bli frisk.
Jag önskar bara att jag inte hade en sån ångest över att ha henne hemma, försöka njuta av sista tiden men hon känns inte som min hund längre bara som en spöke som väntar på att få somna in. Min älskade älskade hund....
Varför känner jag att jag inte kan vara henne nära, försöker jag undvika något? Är jag så rädd för att känna sorg? Jag känner den varje gång jag ser henne... vill inte bara ångra att jag inte tog vara på den sista tiden... men vi kan inte gå en sista långpromenad, vi kan inte kasta boll för hon klarar det inte... en sista natt ska vi ha ihop iallafall... då ska jag ge henne ett bad, lägga henne bredvid mig och snosa på henne hela natten...och gråta tills jag inte mer kan gråta... 

Nu börjar tårarna rinna.... 

Tur att man har den här lilla söte killen....



Lille Milo igår som promt skulle ha sin morgonrock på, ligga under filten med en bok.... 

stressmage? Leukemi? Magsår?

Varför ser jag ut såhär? Och varför gör det ont?

Får så här ibland och undrar vad som kan vara fel? Det gör ont i nedre delen av magen och jag börjar tro att det har att göra med järnbristen. Jag ska byta läkare för jag tycker att det är befängt att inte utreda varför jag hela tiden får järnbrist. Det sätter en massa käppar i hjulet för mig nu när jag vill träna. Jag är konstant i ett vaaaaakuuum.

hela natten

Lillen fick sina droppar igår kväll. Jag gick och lade mig vid 20 Drömde intensivt och mardrömmar men Lillen vaknade inte under hela natten! Han vaknade några minuter innan väckerklockan ringde :) vilken skillnad det är på mitt tålamod! Hade en lugn morgon, det som "drivit" mig till att bli irriterad och snäsa innan rörde mig knappt i ryggen idag. Dock är jag inte utvilad, eller så är känslan av att ha järnbrist. Grus i ögonen, trött och lätt huvudvärk. Hur mycket man än sover blir man inte pigg.

Nu är jag på jobbet! Ikväll ska jag träffa Mattias! Vi har inte setts på flera dagar. Har inte kännt mig i form, trött och grinig kan man försöka hålla ute från ett nytt förhållande för jag vill inte må såhär.

Jaha. Jepp. Ha det bra!!

jag är gammal nu



Man vet att man är gammal när man blir överlycklig av att se ens orkidé blomma efter att ha sett död ut i över 2 år... Jag trodde aldrig att den skulle blomma igen men den fick knoppar när jag träffade Mattias... kanske ett sign....

:)

Jag dränkte mig i järntillskott vid lunch och fick värsta energin.... helt otroligt...

järnbrist, Theralen och blahablaha...



Precis så här känner jag mig. Har lust att dra av mig käken och hälsa på i himmeln där uppe för en stund.
Vet inte vart jag ska börja någonstans men dom senaste dagarna har varit extremt jobbiga. Jag har länge stått ut med att Milo sover dåligt men nu häromdagen hade jag lust att säga upp mig som mamma. Jag berättar bara hur det känns att vara helt färdig. Jag är ingen bra mamma om jag inte får sova sammanhängande minst 5 timmar. Jag har inget tålamod alls, jag ryter och skriker på stackars Milo som inte vet vilket ben han ska stå på. Sist när Milo varit hos sin pappa så längtade jag inte efter honom, jag såg bara framför mig dom sömnlösa nätterna och önskade att han skulle kunna stanna kvar hos sin far i minst en vecka till. När man tappat glädjen till sitt barn ja då är det akut. När man inte känner igen sina egna känslor och när allt känns tungt, bara jättetungt då är man slut. Vi träffade en barnläkare igår som var hur osympatisk som helst. Hur som haver så fick vi utskrivet Theralen. Åkte och lämnade Milo hos Dagmamman, drog hem där en snubbe borrade in persienner i alla rum, min mamma som dammsög efter honom, dom som pratade och jag- ljudkänsliga jag deckade och sov mig igenom allt ljud. Jag skulle kunna ta att han sover dåligt i perioder, men han har aldrig till sina snart 18 månader sovit bra. Jag kan räkna på en hand dom nätterna han sovit igenom hela natten.

När jag väl hade Theralenen i handen så tvekade jag att ge honom den igår kväll, men mitt förnuft gjorde så iallafall att jag gav honom två droppar. Gick och lade mig ungefär när han gick och lade sig i hopp om att jag med skulle få sova mer timmar... det var inte igår jag lade mig vid 2000. Tror ni att han sov inatt? nepp, han vaknade flera gånger om, jag hade mardrömmar om att jag tog hand om en drogad lelös Milo men, han gjorde inte morgon förens 05.30 ( 05.30 är en grym sovmorgon ). Många säger att man blir seg på morgonen och det var inte något jag märkte på Milo.



Som jag befarade så har jag järnbrist igen vilket gör mig extra trött och nere. När det var akut förra året var mitt värde nere på 8 ( 10-130 ) och då var det anemi. Nu har jag bara brist och den är på 27, och det är lågt det med.

Som toppet på moset har jag PMS, tjohoooo.... ja och nej jag klagar inte bara berättar hur JAG känner...

Nu ska jag beställa lite tillskott, här behövs det massor... Var på gymmet idag men har inte orkat lyfta mycket.. inte så konstigt kanske om kroppen inte kan syresätta sig ordentligt... jag vill verkligen inte sluta träna.....

Bjussar på en " snälla får jag hoppa upp i knät " bild...

tanken var

Tanken var att jag kanske skulle haft orken att starta datorn och lägga upp Milos fina miner från systemkameran men just nu ligger jag i soffan helt naken. Tanken var att jag skulle hoppa in i badet ( vilket jag ska ) men just nu kom jag inte längre.

Jag ligger och steker med en väldigt svullen stressmage..

Hörs i morgon.

Schhhhhhschhhhhh Milo, sov inatt!!!

levande död

Här är några bilder från idag... Så här pigg är man. Yes, mkt pigg!! Eller inte. 1,5 timmar kvar tills hemgång! Längtar efter min säng. Lovar att övertröttheten slår in då så jag inte somnar före 00 och har morgon 3 timmar senare :/

Ber till gudarna att Milo är tyst inatt och sover till MINST 05!!!

Bjussar på en tröttbild och en underbar matbild.

trött mamma

Inatt vaknade han första gången vid 00.30. Av någon konstig anledning var jag pigg när han lät men han somnade om av sig själv men jag hade det svårare. När han vaknade på riktigt och ropade "maaaammmmma mammmmma" trodde jag att det verkligen var morgon ( typ 04.30 ) men klockan var bara 02.30 då. Fyyy säger jag bara! Jag orkar inte en natt till.

Får jag inte theralen i morgon av läkaren lämnar jag kvar Milo där och går. Jag är helt slut som mamma nu. Inget tålamod alls! Ok om detta hände någon natt i månaden, inte varje dag i snart 18 mån.
I mitt jobb MÅSTE man ha tålamod, något jag inte har längre. Är rädd att förlora jobbet pga av hur mitt humör blir av att inte få sova ordentligt. Jag snittar nu i 6 timmars sömn varav jag blir väckt 3 gånger minst under den tiden.

Fan! Jag saknar mig själv.

frulle

Helgen bara flyger förbi. Har jobbat som en galning och har inte hunnit med någon träning alls, fast det känns skönt att låta kroppen återhämta sig lite efter denna intensiva tokstarten. Har fått två härliga nätter med Mattias :) i fredags var vi och såg Tobin Frost i Kista Galleria och igår blev det mys hemma bara. Ikväll ser vi fram emot Dirty Dancing :)))

Ska jobba vidare nu, sen hem till Lillen.

ändrade planer

Lillen vaknade igen kl 04.30, men då hade han inte vaknat under natten så jag fick några timmars sammanhängande sömn iallafall. Han låg även och babblade på i nästan en timme så då fick han göra det...
Idag var planen att vi skulle åkt till Nickis Lekland, ( tror att det heter så ), tillsammans med Mattias men planerna blev totalt ändrade. Min chef ringer vid 10.30 och undrar om jag vill komma in och jobba på övertid ($) men min mamma var borta och Johan jobbade så jag tackade nej. 10 min senare får jag ett sms om att Johan är på väg för att hämta Lillen, snacka om bra kommunikation. Jag ringde upp chefen och sa att jag kan jobba och det är där jag befinner mig nu... på jobbet och drar in stålar.
Jag jobbar hela helgen och min mor hade ställt in sig på att ta Milo hela lördagen och söndagen men tji fick vi.

Idag är det 1 månad sen vi bestämde oss för att bli ett par... 1 hel månad- weeeeeeiiii.... Det ska vi fira med att ha våran första riktiga dejt och gå på bio ikväll... mys.

Får sova bredvid honom inatt, mys. Vi har inte riktigt kommit dit än att han sover hos mig. Vi brukar mysa en stund sen åker han hem, vi tar en dag i taget. Känns inte hundra än när Milo sover så dåligt som han gör...

Nä nu ska jag gå och steka pannkakor.... Trevlig fredag!!

vilken dag

Vart ska man börja inte ljuga? Helst av allt skulle jag vilja skriva ner precis allt jag känner men eftersom det har blivit mina gamla bloggars död så håller jag mig inom ramarna. Denna dagen har varit en riktig challenge för mig. Jag har kännt mig som Agda 167 år om inte mera. Jag har varit ledsen, glad, motiverad, omotiverad och lite därtill. När jag kollar in vad jag satt på Milo idag tyder det på en väldigt trött mamma. Jag är i vanliga fall väl mån om vad jag sätter på Milo för kläder men idag är jag bara glad att han fick några kläder på sig överhuvudtaget...
Någon undrade om hur man har tid för att blogga och varför man gör det... För det första så gillar jag att gå tillbaks, även om NI inte kan göra det eftersom jag låst dom gamla bloggarna. Sen är det för dokumentation, att se tillbkas för att kunna se framsteg och mognad. Om det nu finns någon... jag tvivlar lite. Och för att inte ljuga så är det väl för att synas även om jag bara gett ut till folk jag vet om, och dom som jag lämnar kommentarer hos.
Just nu är jag inne i en träningsperiod av mitt liv. Jag älskar att följa bloggar om just mamma-hood och träning. Jag följer dom för att dom ger mig inspiration och motivation till att fullfölja mitt mål.

Grym tjej, tvåbarnsmamma.... har följt hennes blogg sedan ett år tillbaks ungefär. Tampas med små monster, så som hos nästan alla oss träningsfreak... börjat träna Crossfit, något som jag är väldigt sugen på.. hejja Sara!
http://blogg.alltforforaldrar.se/saratilling/

Lofsan hittade jag före Sara, sen hittade Sara mig... lite dåligt men kommentarer på sista tiden dock... host host..
Lofsan jobbar på Sats, tvåbarnsmamma och en grym fysik bara efter 1,5 år efter andra barnet. Grymt imponerad. Lägger upp bra träningsinstruktioner från youtube, mat och en massa blogg om barnvagnar och resor!
http://blogg.alltforforaldrar.se/lofsan/


Denna blogg hittade jag bara för någon dag sedan. Det är det jag menar med bloggar, det öppnar upp en helt ny värld för det som ligger varmt om hjärtat. Eftersom jag inte följt henne speciellt länge förutom någon dag kan jag bara säga, vilket mod, vilket mod att visa upp det som hon tycker är svagast fast hon är så vacker och bra!!
http://blogg.aftonbladet.se/trendotraning

Åter till varför jag bloggar, det öppnar ju upp en ny värld om det som ligger en varmt om hjärtat. Man får ett sug om mer i sitt eget liv när man läser om vad andra kan prestera. Nu hinner jag inte med bloggen så mycket. Jag har inte energi till att bedriva något i det ändamålet andra gör det i men jag gillar det... sååååå

 


Och nej, det handlar inte längre om den perfekta finaste, mest ljussattaste bilden men skärpan från hell... det handlar om dokumentation, det som betyder och det är KVALITÈ... av kärlek...



video på Lillen



Milo badar...

40 min!

Igår hade jag som mål att klara 20 min på rodden och 20 min på crossen. Oddsen var emot mig i morse men istället för att tycka synd om mig själv så åkte jag med Mattias för att fullfölja min plan. Jag har ingen kondis wse men jag klarade det!! Tungt var det men med rätt musik i öronen gick det!!!! Tröjan ser ut som en glad gubbe av svett :)

cilla tipsar

Härlig ansiktspeelingmask!

drömmar

Två nätter i rad har jag drömt himla märkliga drömmar. Jag har drömt att personer har dött mitt framför ögonen på mig och det var skitjobbigt. Jag tror inte att jag drömt så innan alls, att någon har dött.
Första drömmen så höll Mattias, Mattias mamma och någon mer, troligen hans syster med att bygga en veranda under ett hus. Mamman höll på att tappa brädor och helt plötsligt exploderade hon och försvann. Mattias var jätteledsen och jag kunde inte trösta honom för han visade inget.
I natt drömde jag om en "vän" som har giftdjur hemma. Jag var och hälsade på i hans hus och helt plötsligt så skriker han " jag visste att det skulle hända"! Jag rusar in i hans terrariumrum och han tar sig för armen. Han skriker att jag inte skulle komma in och stänga dörren för det var en orm lös någonstans. Jag såg ormen som var röd, vit och svart randig och jag stängde dörren snabbt. Jag stod utanför och hörde hur han klagade av smärtor. Jag försökte ringa 112 men kunde inte komma fram. Jag visste inte heller vart jag var och jag försökte febrilt leta efter något brev som kanske var adresserat dit. Helt plötsligt var det tyst, ångesten kom över att han var död och helt plötsligt var det fullt av människor i huset. Jag pekade på hans AmStaff och sa att dom måste avliva honom för han har bitit hans son samtidigt som jag ger dom information om ormen som är lös. Det var fullt av sjukvårdare vid hans sida och helt plötsligt börjar han att andas och hosta. Jag känner en enorm lättnad och slänger mig på golvet och börjar att störtlipa. Sen vaknade jag.

Jag hoppas att jag slipper drömma om att se människor dö inatt. Det är mycket obehagligt.
Nu har jag äntligen lite tid framför datorn, känns skönt. Milo har varit en ängel hela kvällen och ville själv gå och lägga sig vid 19.45, han somnade på två röda.

Det händer mycket i mitt liv och jag hinner inte riktigt med. En massa som ska göras, planeras och fixas men jag tar en sak i taget. För nästa schemaperiod måste jag fylla i 27 extra timmar och jag vet inte när jag ska få in dom? Ja ja... det ger sig.

Hur som helst så åker vi till NY den 10 maj. Jag hoppas att jag kommit i någorlunda form tills dess. Lite läskigt är det, att åka med sin nya kärlek dit. NY har alltid varit en dröm. Som ni kanske märker är jag någon som tar till mig mina drömmar, jag blir oehört påverkad av det jag drömmer om och en sån sak är just NY.
Jag har alltid drömt om den staden, drömmarna är olika men det är samma känsla i drömmarna. Livet, doften, skyskraporna, asfalten på vägen under mina fötter känns så levande...som om jag varit i NY i ett annat liv. Jag vill veta om det känns på samma sätt när jag kommer dit? Resan är inte billig... skulle lika gärna kunnat åka två veckor till Thailand istället för 4 pluttiga dagar där.... men det är ju NY jag längtat till.

Nu ska jag ta mig ett bad, lägga en ansiktsmask, raka mig på behövliga ställen och drömma mig bort i avkopplingen....

Ta hand om er / Cilla-the dreamer....

balance i Solna

Sjukt trött var jag idag. Halv fem vaknade Lillen och då är det svårt att hitta energi till att träna men jag tror jag att jag har järnbrist igen så i morgon är det jag som går till läkaren och tar nya prover. Jag och Lillen hälsade på på förskolan han ska börja på nu i mars och det gick super. Han verkade känna sig hemma!

Vid lunch kom Mattias och väckte liv i mig. Vi åkte och tränade. Jag ville testa min styrka, vilken maxvikt jag kan köra med 10 rep. Det gick super!

Är grymt avis på Mattias som fått nytt jobb på värsta gymmet! På Forma i Hässelby. Jag är ju sjukt glad för honom med såklart.

Här kommer två inspirerande bilder ( ironi ). Vill ha mer nya träningskläder!!
Och sen.... Nu börjar jag tänka på kosten lite mera. 2,5 kg har jag gått upp och det är nog inte bara vätska/vattensamling. Blir sjukt hungrig av att träna.

världens bästa alla hjärtans dag!!

Underbar natt, underbar morgon, fika i Alvik och ännu mera mys! Idag är resan packad och klar till New York! Så glad!! Fan fan fan vad jag är kär!!

ordning och reda

Som rubriken lyder måste det bli ordning och reda nu på träningspassen. Idag hade jag planerat att köra mage och kondition men allt blev bara huxflux. Jag hade träningsvärk i armarna från igår så att göra den ryska magträningen och plankan gjorde ont, eller mina armar klarade inte av det riktigt. Jag körde rodden i  10 min och treadmillen i ytterliggare 10 min. Jag har ingen kondis eller uthållighet WSE ( what so ever ) så jag svettades kan man säga. Ikväll blir det till att lägga upp vad jag ska göra och hur mkt för att nå mitt mål för jag hatar att känna att man inte gjort något, känslan av att gå från gymmet utan att känna sig klar eller ännu värre - gå till gymmet utan en direkt plan.

I morgon är det alla hjärtans dag... :) härligt. Jag är ingen direkt firare av något förutom när man fyller jämt men i morgon ska det bli underbart att få vakna upp bredvid sitt HJÄRTA.

En arbetskamrat läste mitt horoskop förra veckan och sa att ett gammalt x skulle uppenbara sig. Horoskopet hade rätt. När jag var 14 träffade jag en kille på Rhodos som var 18 år. Jag ljög och sa att jag var 16 år och han trodde mig. Vi spenderade 14 dagar där ihop och fortsatte träffas när vi kom hem tills min mor sa att jag bara var 14 år. Det var en hemsk hemsk dag i mitt liv. Jag var jättekär i honom men han lämnade mig... det förstår jag nu men inte då. Vi tog upp kontakten några år senare och träffades lite men sen har jag inte säkert hört något från honom på flera år, säkert 11 år nu. Fick en vänförfrågan på FB från honom.
Jag har inte besvarat den men skrev och frågade hur han mådde. Inte direkt lägligt just nu...... men nyfiken är jag på hur han har det.

Nu lagas det mat i stora lass..... jag är kär och galen...

Önskar att jag hade mer tid för bloggen, men det har jag inte, blir iPhone bilder, kameran har jag inte hållt i på flera veckor nu känns det som..... vad är en bal på slottet??

sol sol sol

Hade en underbar natt & morgon. Jag brukar inte kunna sova så bra bredvid någon men med Mattias sover jag som en klubbad säl. Vi gick upp vid åtta. Drack kaffe i sängen och sen var det dax att ladda för dagens träningspass. Vi peppade varandra ganska mycket då han skulle iväg på en arbetsintervju PT pass. Jag körde på på gymmet, rygg blev det och jag kunde köra slut på mig själv. Hörde hela tiden Mattias i huvudet " en till, en till klarar du av ". När jag kom hem var jag jätte ivrig av att höra hur det gått. Som tur var ringde han och sa att han fick jobbet!!! :) grejt ! Funderar på att dra samma grej sen för det är inte dåligt dom tjänar och så är det ett kul jobb!

Jaja. Kommer nog att bli fast anställd nu. :) så jäkla skönt. 2012 är verkligen MITT ÅR!! I love it!!

Nya träningsbyxorna från NIKE.

mysdag

Igår vid lunch efter att Johan hämtat upp Milo åkte jag och Mattias till Arninge. Han som jag älskar att shoppa träningskläder åkte på ett par nya träningsbyxor från Nike. Mattias är jätterolig att gå och shoppa med för han säger verkligen vad som är snyggt eller inte... sen springer han och hämtar andra saker jag ska pröva..inte så bra för plånboken. Efter det så jobbade jag, ååååå vad tiden gick långsamt då. Han hämtade mig efter jobbet och vi njöt hemma med att jag snaggade honom och en två öl. Mattias är ingen stordrickare inte så jag blev lite ledsen över tre små flaskor öl :( skulle varit gott med någon till. Idag var tanken att vi skulle iväg och träna men jag kände att min kropp behöver återhämta sig lite. Har ju kört på ganska ofta och tungt från att inte ha lyft något på flera år... men i morgon så! Vi låg kvar extra länge i sängen... vilken lyx!

Körde till Stinsen och åt världens lunch, sen på något vänster hamnade vi på Intersport och jag blev ännu fattigare...

Note to self... köpa biljetterna till NY innan pengarna försvinner helt... :P

Ikväll blir det myskväll hos min gamla kollega från Natilus/ Mattias kollega nu. Vi ska kika på Gladiatorerna då hans kusin eller liknande är med...

Ha en skön kväll!

smooothiiii

I min smothie finns det:
* blåbär
* jordgubbar
* havtorn
* 1 ägg
* 1 dl havregryn
* 1-2 matskedar kesella vanilj
* mjölk

Man kan ha kesella naturell och ha en halv banan i för sötmans skull.
Denna mättar massor!!

trött trött trött

Jag somnade på två röda vid 23 när Mattias gick och sov som en björn. Var inte alls pigg när han bestämde sig för att ta morgon kl 04.30. Jag orkar inte längre att gå upp då. Orkar inte. Kan inte lägga honom senare än 20, han är helt slut då. Han måste sova på dagen annars vill han ta natt redan 18.00. Vet inte vad jag ska göra? Men helt ärligt så är känslan lite så att jag inte orkar mer, att jag skulle vilja lämna bort honom ett tag. Vid elva kommer pappa Johan och hämtar Milo. Dom helgerna han har honom jobbar jag ju-ingen direkt avlastning så. Usch. Jag är bara trött just nu. :(

Lillen är hur go som helst. Hittade mitt halsband som han satte på sig och vägrar ta av. Så söt. Jag älskar min son överalltannat!!! Men jag önskar efter den dagen han sover hela nätter. Efter en jobbig graviditet/ förlossning/kolik/mm så har jag inte sovit ordentligt 2 nätter i rad sen 2009. Det säger väl kanske sitt. Ja. Jag klagar-hjälp!!

MEN, det är inte synd om mig!

drar ihop sig/ Milo 17 mån

Tiden går och snart ska Milo börja på förskolan. Jag är inte alls förberedd och hade vid det här laget trott att vi skulle ha hunnit att besöka den. Är jätteorolig att han kanske inte kommer att trivas alls. Fast jag hoppas på att han kommer att göra det. Ju äldre man blir desto fortare går åren tycker jag. Hinner inte alls med... :(
Milos tal har ändrats. Han säger vissa saker jättetydligt och ibland låter det som han försöker att härma att prata "flytande". Dom orden han säger bra är
*mamma
*pappa
*klocka
*hejdå
*titta
*där / titta där
*tack

Jag hade hoppats på att han skulle prata mer nu vid 17 mån men det mesta avtogs när han började att gå så tidigt. Men jag vet att allting har sin tid.
Han är väldans smart, vill gärna undersöka allt och förstå hur saker och ting fungerar, speciellt teknik. Han älskar att städa, är lite rädd för smuts :) Han älskar att få små uppgifter som han klarar av som tex slänga sin egna blöja. Ibland slänger han faktiskt saker som ska slängas och ibland hittar man andra saker i sopen som tex hårborsten. Han har en vilja av stål, är väldigt otålig och "säger" verkligen vad han tycker om saker. Men han har även humor, han förstår utan att jag skrattar vad som är roligt på tv tex. Han älskar att bli jagad, springa ifrån mig... mkt roligt...
Han sover inte hela nätter, ibland... kanske 2 gånger i månaden har jag turen att inte behöva gå upp eller vakna för att han vaknar. Han älskar Badah. Är hur snäll som helst mot henne. Han är en mjuk kille helt enkelt.
Pussar och kramar är något han älskar att ge, så himla mysigt med öppenmun pussar....

I morgon blir han 17 mån..... om en månad 1,5 år. Min stora lilla kille....

trots

Trotsade min trötta och slöa kropp och drog till gymmet. Mår inte bra om jag struntar i saker så jag körde armar så gott det gick. Mitt vänstra knä gör lite ont efter gårdagens träning. Men men. Skam till den som ger sig!

hemma

Hade en asbra dag på jobbet. Fy satan i gatan vad jag mår bra av att få komma iväg och träna. Det gör så gott ända in i själen. Jag kan lixom redan känna av mina återfunna muskler. Hela dagen blir bra om man får starta dagen på gymmet. Sen är jag lycklig med. Lite kärlek i tillvaron gör med sin sak.

I morgon får Milo vara hos dagmamman. Jag börjar sedan dagen på gymmet för att snabbt komma hem och inta lunch. Efter det kommer Mattias och vi ska ta oss till Väsby för att inhandla nya bilen. ( ej ny, som i sprillans ny ). Den är superfin! Sen efter det drar vi till Ikea :) i löööve Ikea. Blir nog bara en snabbvisit för jag börjar jobba vid 15. Åhhhh vad detta inlägg från mobilen blev bra.

Hur som helst. I morgon blir det armar i fokus. Brukar inte köra biceps och triceps samtidigt men jag är inte där än. Jag får hålla mig någon vecka till :)

Nu-sooova!!

ben och mage



Min kära mor kom igen i morse så jag kunde åka iväg och träna. Idag stod det mage och ben på passet. Jag körde magen först eftersom om jag kör slut på bena orkar jag inte med magen sen. Körde rysk-magträning med 5 kg kettlelbell, varvade med plankan/ ett ben upp/ nedfall med raka ben. Sen blev det träning av knäna. Här har jag hjälp av skivstången. Tränar ett ben i taget och dippar ( knäna måste vara i samma linje som fotknölen annars förstör man knäna ). Sen blev det lite ben i maskinen... Kände inte att jag var klar med magen så jag gjorde plankan på en pilatesboll samtidigt som man gör en rotation med armbågarna på pilatesbollen....
Blev dryga timmen.

Hann handla en grillad kyckling på vägen hem... mumma...älskar skinnet!!

Ikväll blir det jobb... :)

tunga beslut



Lilla älskade Badah. Du har funnits vid min sida sedan du öppnade dina ögon för snart 8 år sedan. Du skulle egentligen inte ha blivit min, du skulle inte ha levt om det inte vore för att vi hittade varandra. Man kan säga utan att ljuga att du levt på belånad tid, eller jag har fått ha dig vid min sida på lån, det bästa lån jag någonsin tagit men oxå det jobbigaste tror jag. Du har inte varit jobbig, inte det jag säger men att vara den som måste ta det beslutet om att få låta dig somna in är det jobbigaste beslutet jag någosin behövt ta. Den senaste tiden har jag inte varit en bra matte till dig alls. Jag har lixom innerst inne vetat vad som komma skall inom kort och låtit dig vara mycket hos "momo" och "moffa". Jag skulle vilja njuta av den sista tiden men jag kan inte se dig i ögonen riktigt.
Mitt första riktiga hem blev ditt med. Jag var i en del av mitt liv som inte var så bra. Du hjälpte mig komma på fötter och komma ut. Vi gjorde allt tillsammans, var jag än gick var du med mig. Vi var oskiljaktiga och du var så lyhörd med allt. Vi tränade och hittade på saker och genom dig fick jag kontakt med andra människor. Du har följt med mig till en annan stad, sett mig gråta, skratta och vara glad. Du har slickat mina tårar när jag varit ledsen och legat på mig rygg när jag har haft ont. Aldrig har jag kännt mig ensam när jag haft dig vid min sida. I snart 8 år har vi delat på kudden, du har väckt mig genom att buffa på mig när du hamnat utanför täcket. Du har suttit vid matbordet och tittat så fint för att få slicka tallriken efter mig. Du har varit och är fortfarande DEN BÄSTA HUNDEN! Alltid så glad och så lyhörd, vill alltid fram till allt och alla och stjäla en klapp och en puss.
Jag skulle kunna skriva till dig i all oändlighet hur mycket du betyder för mig men jag vet att orden inte räcker till. Jag känner mig nu hemsk hemsk hemsk som människa. Jag vill inte förlora dig jag vill bara att allt ska vara som det alltid ha varit. Jag vill inte att du ska ha ont längre...... men jag vill inte låta dig fara till nangiala heller.

När detta kortet togs nu i Januari ville jag kasta boll med dig men vi hann inte ens komma ner på ängen innan du fick ont igen. Promenaderna lyser med sin frånvaro och soffan är din bästa vän. Jag vet att du fortfarande har så mycket kärlek att ge men jag vill ge dig mer. Mer än att bara få gå ut och kissa.
Min lilla älskade popcorntass..... min älskade lilla Griiiisen.... Alla härliga somrar vi haft, alla kalla vintrar, du har värmt mitt hjärta fler än någon annan gjort och jag älskar dig. Jag ville så gärna att du skulle finnas kvar så länge så Milo skulle kunna minnas dig men jag tror inte att du kommer att klara det...

ÄLSKADE LILLA BADAH BADKAR.... min kära lilla Griiis, min lilla popcorntass... lilla GråSälen... vad jag kommer att sakna dig....

ryggpass

Min mor kom vid 8 tiden för att passa Milo så jag kunde få tid till att träna. Vid 08.10 hade Lillen inte vaknat än... ja ni läste rätt. Vi hade ifs en rätt tuff natt med feber så han var nog helt slut. Jag hade mardrömmar, sådana som man vill vakna upp ifrån men inte kan. Man vet att man bara drömmer men det känns som om någon är i rummet... hatar dom drömmarna.

Jag körde rygg idag, varvande med lite knäböj med ett ben i taget. Jag har knappt några muskler runt knäskålarna och jag måste fokusera mig på det. Jag har svårt för att ta det lugnt i början, allt bli lite diffust när jag inte vet riktigt vilka vikter jag ska köra med. Just nu är prioriteringen att få igång hela kroppen och INTE köra tungt men det är svårt. Känns inte som om jag får ut något direkt utan kan göra hur många rep som helst. Jag är som en duracellkanin som inte kan sluta.... all in var det.
Ska köra två veckor till så här. Få igång och väcka alla muskler till liv. Sen kör jag tungt, tyngre vikter och kör slut på den muskelgruppen jag tränar. Jag har ingen matplan utan nu äter jag precis som vanligt, vad jag vill. Mitt mål är inte att bli smal utan vältränad och eftersom det gått så lång tid sen jag tränade så måste jag äta mig pigg. Många gör det felet att börja "banta/deffa" direkt när dom börjar att träna och sen orkar dom inte mer, att ta ut sig själva.. självklart har ju inte alla samma mål som jag har. En månad ca innan sommaren börjar då ska jag börja se över kosten och köra mer fettförbränning/kondition.  Det är min plan... än så länge.

Nu väntar jag på att få gå hem från jobbet. Mattias ska hämta mig och vi ska se till att hinna mysa en liten stund.
I morgon är jag ledig och hemma med en sjuk Milo. Ska se till att komma ut lite ändå.

Yeppyepp,,

veckobrev

Varje vecka får man ett veckobrev med vad barnen har gjort och så skickar dagmamman bilder med. Jag kommer att sakna att få se dessa bilder och läsa vad dom gjort och även om det inte står så mycket om just Milo så gillar konceptet att vara engagerad. Tiden går så himla fort nu och det är bara månaden ut sen ska han börja på dagis. Är ändå glad att haan fick den första tiden så här. Det blev inte får långa dagar, för mycket barn osv. Det finns ju både för och nackdelar att ha hos dagmamma va dagis/förskola. Jag kommer nog aldrig kunna säga förskola, det kommer nog alltid vara dagis för mig.

Idag hämtade jag Lillen från Norrtälje. Han är inte så kry, igen. Igår hade han tydligen feber men idag feberfri men han får vara hemma i morgon. Min kära mor kommer i morgon bitti så jag kan åka och träna på morgonen. Skönt. Blir ett härligt ryggpass. Magen börjar kännas nu. Gjorde raka ben lyft i chin/dip maskinen och varvade plankan i ca 15 min. :) körde armar igår tungt men känner inget i dom... Hur knäpp är man när man klagar på hur ont träningsvärken gör i ben och mage och vill sen ha ännu mera i armar och rygg. Jaaaag är taggad!!

Nu ska jag sova. Trött.

7 år sedan

Det var ca 7 år sedan jag tränade, tränade på gym och tränade hårt. Jag har i grunden en kropp som lätt får muskler. Jag är nu ute efter att få en muskulös och stark kropp igen. Denna kroppen ska formas in i minsta detalj... Jag är faktiskt rätt så överraskad när jag såg dessa bilder, att jag ändå ser ut att jag har ganska mycket muskelmassa utan att ha tränat på så många år. Detta blir min före bild... Jag är så sjukt peppad och det blir ju inte sämre av att vara tillsammans med en underbar PT som finns vid min sida :)

pruttar och fel

Jag undrar bara när felet kommer, ja det där man stör sig på, det felet som alla har- förutom jag dåra. Nä, det jag menar är att allt är för perfekt, det känns för bra. Han har ALLT jag någonsin önskat. Jag kanske är negativ att känna så, jag kanske bara ska släppa på tyglarna och följa med på denna färd även om det är något där som säger att det är FÖR BRA. Det som inte är bra är att inte kunna fisa ordentligt, att försöka tysta ner dom och när man försöker fisa tyst blir det en mega prutt istället. Är jag hemma kan jag gå till Lillens rum eller v-rummet men är jag hemma hos honom har jag egentligen inget ärende i v-rummet om vi inte är där. Man får hela tiden lägga upp en prutt-plan genom att glömma något i något annat rum. Ibland är jag såååå kissenödig innan vi ska sova och när det är knäpptyst så hörs ju fisarna från det ekande badrummet och ibland kan jag inte släppa på kisset om inte fisen kommer först och det är skitjobbigt.

Var bara tvungen att få ur mig detta. Jag är inte pryd så men fisa högt framför ens nya partner är inte något man tänder på direkt.

Ja ja. Snart slutar jag och då ska vi hem och mysa. :)))

B4

Idag tränade vi på morning hotell. Asskönt, ljust och superfräsht gym högt upp! Fotade lite förebilder, ska ta bättre sen med lite mindre kläder. Man blir hemmablind och jag vill kunna jämföra!

Efter träningen tog vi en fika hos Mattias mamma :) gick bra! Han hade redan visat henne bilder på mig och Milo och hon hade sagt - åhhh, vad vacker hon är! Och vilken underbart söt son... Det gör gott i själen.

Är på jobbet nu. Längtar redan hem.

borta bra, hemma bäst



Nu har Lillen åkt till sin far, eller hans far hämtade honom. Lillen ville knappt säga hej då till mig och skulle åka brrrrrrruuuuuumbruuuuuuum.... När man säger bil brummar han nämligen.
Jag fick lite sovmorgon i morse. Till klockan 06.10! wow. Känner mig utvilad iallafall för jag släckte ner kl 22.

Trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag men det enda som gör ont är mina lårmuskler, överkroppen känns knappt. Idag blir det jobb, sen kommer Mattias och hämtar mig. Insisterade på att sova hos honom ikväll, blir som att komma bort lite. I morgon ska vi träna på "hans gym" och jävlar vad jag ska kämpa...

Nu måste jag sätta igång.... Ha en bra helg!! det ska jag haaaa!!!

andra dagens träningspass

Ännu en kall dag. Lämnade Lillen och kom hem och gjorde tråkiga saker som hänga tvätt och dammsuga. Mattias kom och hämtade mig vid 10 och vi åkte för att träna ihop. Jag ville att han skulle visa mig kettlebells men jag tyckte inte att det var så kul, svårt att få till den där schvungen och jag såg ut som ett mongo... Han visade mig andra bra saker som jag kommer ha användning av, sen körde han slut på mig totalt... höll på att få sendrag i alla muskler :) jag har inte innan gillat att träna med någon men det är bra att ha någon vid sin sida som kan pressa en lite extra.... dock har jag inte vant mig än att det var flera år sedan jag verkligen tränade hårt så jag kör på som vanligt. Även om det var skönt att ha någon vid sin sida så var det lite för bekvämt. Jag är sjukt attraherad av honom så det är lite svårt att inte hångla upp honom, speciellt när han är lite extra svettig.. ja. ja....

Efter träningen lunchade vi på Subways, handlade och åkte hem för att kolla på en film. Vi gjorde smoothies ( bär, kesella, havre, ägg, mjölk & lite honung ) och lade ner oss i sängen, härligt slut i kroppen... Jag kommer inte kunna röra mig i morgon, jag lovar.

Mår så sjukt bra när jag är med Mattias. Nu i helgen blir det shopping av en resa, nämligen till NY, troligen i maj. Tänkte att man skulle köpa resan snart så man vet att man kommer iväg och kan börja lägga undan fickpengar... Jag är inte ute efter shopping, jag vill bara njuta, se och fota i massor....

Nu tar jag natten.....

05.20

19.30 somnade han. Jag tycker det är alldeles för tidigt att vakna strax efter 05. Jag vet inte hur länge jag kommer orka att vakna så här tidigt. Det är jättestressande att veta på kvällen att det blir en tidig morgon plus att han låter flera gånger på natten så jag vaknar. Det spelar ingen roll om jag lägger honom senare han vaknar ändå så tidigt och då har han varit igång hela dagen hos dagmamman. Med andra ord, ingen sovmorgon... Tur att han är så söt !

Jag hade inte så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha idag så idag kör jag och Mattias med kettelbells. Blir lite stabiliseringsträning kring höften med. :)

i ett nötskal

Jag avskyr att inte hitta saker, mina saker som jag vet att jag har hållt i bara för någon dag sen. Min fjärrutlösare försvann spårlöst förra veckan så jag beställde en ny. Nu har jag fått den och jag ska sätta radar på den. På tal om andra saker som försvunnit så undrar jag vart Milo gömt min fjärrkontroll... allt med början på fjärr försvinner, varför? försvinner i fjärran kanske?

Läste en blogg precis. En fin blogg, en blogg jag gillar men så fick jag skuldkänslor. Där skriver hon att hon undrar hur man kan önska att inte vilja vara med sina barn? hela tiden? Hon är med ensamstående, med två stycken dessutom. Där kommer jag in i en "jag måste vara en dålig mamma som längtar tills jag blir ensam till helgen".... men jag känner det jag känner. Jag älskar och behöver min egentid för att kunna andas energi. Jag har nog alltid varit sån men sen så kommer tankarna att jag kanske inte är en bra och lämpad mor att jag känner det jag känner. När Milo var född ville jag ha en till bebis, även om det var jobbigt med Milo, var galet försälskad av att vara gravid och föda, att få sitt barn i sin famn.... nu... ja nu... NEJ NEJ NEJ"!!! jag vill INTE ha ett till barn, på lääääänge. Jag vill resa, sova, uppleva, lära känna Milo, se honom växa, börja prata med honom / få svar, få fast jobb, en annan bostad och ha ett ROCK SOLID förhållande där VI som ett PAR fått egentid ihop och kunnat bygga upp en bra grund för ett långvarigt förhållande.... och sova lite mera innan....

Jag älskar min Milo, han är en underbar, helt fantastisk individ, söt som socker, jag vill bara äta upp honom och pussa på honom hela tiden... men ett till barn på honom nu... aldrig.... that´s me!

nä....

träning, status & grannar



Igår passade min mor Milo när jag jobbade. Den störande grannen hade kommit och knackat på och bett så mycket om ursäkt. Som plåster på såret så fick jag en Alladin ask, blä! Han spelar tydligen i band och övar på nätterna och när han gör det så har han hörlurar på sig och därav inte hört mig när jag bankat på. Tycker att det är märkligt ändå att man pysslar med sånt så sent. Han skulle skärpa sig och isolera, varpå min mor påpekade att det inte spelade någon roll för man ska inte spela hög musik, spela på trummor ändå om man bor i lägenhet så sent.
Jag andades ut och kände att jag äntligen äntligen kommer att få kunna sova, att Milo kommer att få kunna sova utan att bli väckt under flera timmar. Kl 21.45 börjar dom hamra och spika! alltså ?????? visserligen var det tyst kl 22 men Milo blev väckt och ville inte somna om förens 00.30. Jag trodde att han skulle sova länge idag men det var morgon 05.30 ändå. Suck.

Lämnade en Milo och gick hem för att packa ihop mig för gymmet. Min brist på sömn skulle inte få påverka min första träningsdag inte! Åkte och tränade och gjorde precis det jag INTE skulle göra, nämligen att köra ett hårt pass som jag antagligen kommer att få sota för i morgon,.... Mattias kom förbi efter hans arbetsintervju ( har jobb men vill ha flera kunder och möjligheter ), hånglade lite på gymmet :) och efter det tog vi en kaffe för att sen gå och sola en stund. Sen åkte vi hem till mig och åt lunch, han stretchade mig lite, sen la vi oss båda i sängen och vilade. Jag vaknade av att jag la en högljudd fis och jag hoppas, hoppas att han inte hörde det... :/ hahaha...

I morgon om jag inte har för ont ska jag pallra mig till gymmet, märkte att min kondis sög så in i norden när jag värmde upp så det måste vi ta tag i... Jag vill börja köra med kettelbells och eftersom det är Mattias specialité ska jag lura dit honom så han får visa mig...

Lillen var svårsövd ikväll och somnade lite efter 19.30. Hoppas hoppas att jag får sova till minst 06.30 i morgon. Nu ska jag släcka ner, har lite "pappersarbete" och annat som jag måste pyssla med men det gör jag i morgon när jag lämnat Lillen. Jag älskar min son över allt annat men jag ser faktiskt fram emot då han åker till sin far på fredag och jag får två nätter och två mornar utan att behöva gå upp innan 07. HejHej!

äntligen! I AM BACK!!

RSS 2.0