världens sämsta mamma

Jag har så dåligt samvete nu. Efter lunchen då Milo åt fisk gav jag honom hans hårborste så han skulle borsta håret. Jag glömde bort att han alltid äter på borsten för att sedan kamma håret så han var helt geggig och stank fisk håret. Jag hade precis plattat håret med plattången och drog ut den och lade den i hallen på hyllan långt in till väggen. Bad Milo komma in i badrummet vilket han gjorde. Jag vänder mig om i en liten liten sekund för att sätta på badvattnet och hör honom skrika -självklart hade han fått tag på den heta heta tången!!!!

Jag har aldrig känt mig så hjälplös innan... sköljde hans hand ( bara ena handen blev bränd ), ringde moffa som snabbt kom över med Aloe Vera kräm, hittade en liknande xylocain, men han bara kladdade och skrek... Detta hände bara en 30 min innan Farmor och Farfar skulle hämta honom... Han grät hela tiden och sträckte fram handen så jag skulle blåsa.

När jag lämnade över honom hade det redan hunnit bli en stor blåsa mellan tummen och pekfingret och ner mot handflatan. Fy vad jag mådde... jag vet hur ont det gör att bränna sig och bara på ett litet ställe dessutom!

Som tur är så är farmor fd distriktsjuksköterska men jag vill ju vara den som tar hand om och tröstar... Jag önskar från hela mitt hjärta att det skulle vara jag som hade ont istället för det var min dumhet som orsakade det.. Jag borde lagt undan den bättre...

Nu ska jag snart göra mig iordning för att åka...

bästa magtränaren i hemmet



Hittar ni denna på nätet, köp!
Man får inte ont i ryggen, det är lättare att få en stabil crunch och annat- ja det är underbar! Har haft den i några år... men den har väl legat på hyllan...

21-07.30

Härlig sovmorgon, tack Milo!

Idag skulle jag egentligen iväg och träna men min mor har blivit sjuk så det blir bara en PW om det onda i mitt knä släpper. Idag kom träningsvärken från passet i förrigår och det känns kan jag säga. På gymmet kör jag inte mage i maskin utan kör magträningen i plankan, pilatesboll, fall med ben och med en KB i situp position. Jag brukar sällan få en direkt träningsvärk av den träningen men kör jag med min magtränare som jag har hemma - då får jag banne mig ont! Den är superbra, kan fota den senare.

Ikväll är det dax för en dejt igen. 3 v sen vi sågs. Startar hos honom... Får se om vi kommer ut :)

Jag känner för första gången på länge att jag verkligen kommer att sakna Milo nu när han åker till pappsen i helgen. Innan har jag varit så trött och haft sånt sug efter egentid att jag bara tyckt att det varit skönt att få vara ifrån honom. Men nu vill jag inte!! Tänk vad lite ihållande sömn kan göra för känslorna.

:)

nya bilder-inga bilder

Vikken dag! Momo kom förbi och lagade kycklingsoppa till oss. Jag fotade allt och fina bilder som jag hade tänkt att lägga upp senare. Milo har varit gnällig idag men ingen mer spya sen inatt.
Lillen sov tre vändor. Den sista på eftermiddagen sov vi båda två i två timmar drygt och efter det var han på bättre humör. Vi busade, diskade och gjorde kullerbyttor i sängen. På kvällen kom Zanna. Vi skulle ta nya kroppsbilder men det var ingen boost alls. Det enda stället jag minskat på var midjan -12 cm resten är oförändrat. Vikten handlar bara om -3 kg på 5 mån :(. Nu får jag ligga i. Om 2 mån så fotar vi igen och då ska jag visa- för banne mig om det inte syns mer än vad det gjorde nu.

Jag blev så till mig efter att jag lagt in kroppsbilderna att jag raderade allt på kortet-ALLA FINA BILDER PÅ MILO OCH MOMO!!!
Men men. Det är som det är!

Nu ska jag försöka sova. Hetsåt en risifrutti när jag vaknade på e.m så det blev bara en proteinshake till middag. I morgon blir Lillen hemma till farmor och farfar hämtar honom. Momo kommer förbi så jag kan träna. Känns kanske onödigt eftersom det blir öl drickande på kvällen sen. Efter nästa helg ( fyller år ) så blir det Inge mer alkohol- jag ska bara få min kropp tillbaks!!! Så är det!

underhålla en sjukling



Milo är energisk, har inte ro att göra något i mer än nån minut. Han vill att jag ska läsa för honom men sen vill han inte mer när jag börjat, han vill måla, jag drar fram allt och han ritar lite sen är det bra. Det är svårt att underhålla en Liten då eftersom han inte har någon ro till något. Jag försöker göra nya saker med honom hela tiden men kan man öva på att han ska koncentrera sig på en sak i taget?

Svårt det där.... Skulle gärna vilja läsa böcker för honom men han vill gå iväg efter bara en sida. Jag vill bygga bilbana med honom men den tar han isär och går iväg och drar fram en kastrull. Något han gillar att göra och länge är att diska...

Får nog bli han som tar hand om berget med disk idag, diskmaskinen får en vilodag... :)

kräkigt igen

Grannen bestämde sig för att banka och spika när klockan var närmare 22. Då gick jag upp och ringde på.
Han höll på att spika ihop en byrå så han kunde få plats med sina kläder i. Min tanke var, vilket jag sa att om man nu redan vet att det är lyhört, vi har pratat om det innan när han spelade trummor vid midnatt och han isolerat för det nu hur han tror att det inte skulle höras om man hamrar och spikar runt 22? är det sååå lyhört får jag till svar.
Jag sa att även om klockan inte är 22 så bor han nu inte i villa, man visar respekt och att sätta ihop möbler och möblera är något man kan göra när man kommer hem efter jobbet inte så sent. "Jag har bara några spikar kvar"-----

När jag väl fått ro vid 23.30 och hunnit precis somna till väcks jag av att Lillen gnäller och gråter. Jag smyger in och ser honom sitta upp. Letar efter nappen och ska puffa till kudden och sätter hela handen i något varmt och blött... japp, krääääk. Tog av Lillen pyjamasen, lyfte upp honom, tog honom till min säng, ignorerade hans säng, försökte få honom att somna om i min.... vilket inte var det lättaste. Han sparkade med bena, drog sina händer på magen, klappade händerna, bökade och stökade. Måste ha somnat till för att vakna av en kvävljande ljud, dax igen, på täcket, på kudden på .... inte lite var det heller. Hålla Lillen, sätta ifrån mig en liten, lägga allt i badkaret, lägga ut en massa handdukar och sen var det bara att försöka somna om.

Lillen vaknade vid 06.30 hur grinig som helst. Pekade på allt, inte visste jag vad han ville ha lika lite som han visste. Till slut visade han mig att han ville ha kakor men jag sträckte mig till smörgåsrån. Efter det var han inte gladare så fick honom att somna om vid 08.30... Tvättmaskinen går på högvarv, disken är uppe i taket, grus från vagnen på golvet och en trött mamma som hoppas att hon inte blir sjuk till sin dejt i morgon....igen... men så är det.. det goda livet att ha barn!

Ingen träning idag alltså.

Hittade bilder från i slutet på oktober när jag kom till insikt att jag inte trivdes med min kropp. Herrejävlar vilken skillnad. Får se om Zanna vågar sig hit ikväll och fota lite och måtta. Lägger upp bilderna sen...

underbara dagar med Milo

Trots att både jag och Milo varit sjuka så har jag verkligen för första gången på länge kunnat slappna av och njuta av min son. Jag vet inte om det är vädret som gör det eller att jag nu har haft dagar för oss själva. Jag måste erkänna att jag har varit lite nere den sista tiden men det har varit väldigt mkt. Jag mår inte bra av att inte få tid, tid till mig själv ( träningen ) eller tid för Milo. Det känns som om jag bara klär på honom på morgonen hela veckan och sen när det är fredag så åker han till sin far. 
Nu har jag efter nästa period gått ner till 80%, vilket redan märktes vilken skillnad det var att lägga sitt schema. Jag mår bra av att träna och att umgås med min son.

Milo har under dessa dagar börjat att svara ja eller nej genom att nicka eller skaka på huvudet!
Jag har varit hård denna helgen för jag vet att han kan. Han har alltid blivit förstådd ner han pekat och låtit på det han vill ha eller göra men nu kom han inte undan. Nu blir frågorna när han pekar på vattnet...-" vill du ha vatten"? och så ger jag honom den inte förens han svarar. Han fattade galoppen direkt! Nu på kvällen frågade jag honom om han vill gå och lägga sig och han nickade, hoppade ner från soffan och in i sitt rum... stora killen...
Min återträff på dejten blev ju inte av... så vi kommer att ses till helgen istället. Min första lediga ensamma helg på länge...:) Det känns grymt avslappat och bara cool med honom.

Har massor av bilder att lägga upp men nu orkar jag inte med det... ska jobba dubbelpass i morgon och måste hinna med allt i morgon bitti... phu...
Älskar att våren kommit!

Milo 1,5 år :)

My turn

Igår åkte jag på kräket. Fy vad jag mådde. Som tur var hann jag lägga Milo innan det bröt ut helt! Varit som deckad idag. Kom ut en liten stund.

friskare

Igår kom mor så jag kunde iväg och träna :) Lillen kräktes inte mer än några gånger på morgonen som tur var. När jag kom hem lekte vi i parken en stund i det fina vädret och när vi kom hem var han trött. Lade honom vid 14.30 och började plocka hemma sen vilade jag med en stund. Klockan 16.30 sov han fortfarande som en sten. Började laga mat och vid 18 tiden vaknade han.

Jag lät honom sova ut för det har varit mkt nu för honom. Vi åt en god middag, badade och mös och vid 20.30 somnade han igen :) vaknade 07.30 ( 06.30 )!!

Idag blir det nog bara en promenad och en massa lek.
I morgon får jag träffa min dejt igen, det ser jag fram emot!

utslagen kille

Så här är det inte ofta man ser honom! Att ligga eller sitta still i mer än 30 sekunder. Jag vet att han är sjuk men jag passar på att njuta lite. När man har en pojke som har myror i brallan och aldrig får ro till att mysa passar man på nu och vårda och gosa i massor även om det inte luktar så gott!!

kräkfest

Lade mig för att sova med Lillen i natt då grannarna väsnades och tur var väl det för 04.55 började Lillen att kräkas, inte högt men jag skulle nog inte ha hört det om jag låg i mitt rum. Det var inte mkt så jag tog bort det värsta och lade honom i min säng på en handduk. Vi vilade en halvtimma sen gick vi upp. Han fick lite vatten som han fick upp på hela mig. Av med allt igen. Snutten!!

Jag gjorde lite kaffe och bara han såg koppen med innehåll kräktes han igen.

Stanken är vad den är! Mammas lilla sjukling....

häng&dagis

Lillen fullkomligt älskar att gå på dagis, han vill inte alls därifrån och försöker kämpa sig tillbaks. Först så när jag går ut i hallen för att hämta hans saker vinkar han till mig hej då, igen lixom.. haha..

Underbart väder vi har! tänka börja fota lite mer nu men Milo avskyr att bli fotad, jag kan inte locka med något längre för att han ska se in i kameran eller att jag kan få en fin ansiktsbild.. hepp!

Så det blev sporadiska bilder bara!

Var tvungen att lägga Milo när vi kom in runt 16.15, hans morgon började vid 05! min med såklart men han hade bara sovit en timme på dagen och jag vill inte ha någon surputte vid middagen.. kvällen blir så tråkig om jag ska försöka underhålla en övertrött pöjk och vill inte lägga honom för tidigt för 5 hade jag inte tänkt att gå upp i morgon!




Lillen är helt förträfflig med motoriken av att klättra och åka kana.. hade inte i min vildaste fantasi tänkt att han blivit så stor.... å så kommer nu frågan- har jag inte varit i parken med honom på länge? - och näää det har jag inte haft tid med, något det ska bli ändring på!!! Jag älskar att se honom så glad och frisk luft är så gött!!

parkhäng

en veckas fettförbränning!!

Nu jävlar!! Ska hinna med minst 4 -5 intensiva pass på en vecka! Minimalt med kolhydrater! Nu struntar jag i att bara träna styrka.. Vill bli av med dallret!

Startvikt i morse på 66,7 kg ( 172 cm ).

trevligt

Jag tycker det är trevligt att folk som ni tittar in här fast än det inte bloggas så mkt just nu. Har kommit på att är jag i en bra period, glad- så bloggar jag mycket och är det i en period som det är väldigt mycket så gör jag inte det.

I morse var jag jävligt trött, Milo vaknade vid 06.30- inte så tidigt men jag kunde inte vakna helt enkelt trots 10 timmars sömn. Järnbristen som jag har är inte att leka med och dessutom äter jag någon medicin som gör att jag inte får ta järntillskott...bra kombo lixom. Lämnade Lillen på dagis- det var strålande sol och varmt. Jag hade planerat att gå och träna men det enda jag kunde tänka på var att lägga mig igen. Min kropp var bly, finns ingen PT i världen som skulle kunnat pusha mig till att träna... så jag gick och lade mig och sov till klockan var närmare 14. Hämtade Lillen, halvseg och åkte till centrum. Stannade hos min mor och åt sen en promenad i det härliga vädret.

Denna veckan har inte gått som jag planerat och min kropp för sommaren ligger i lä. På fredag hoppas jag att jag är fit for fight för då börjar jag igen. Nästa vecka är jag ganska ledig och hoppas komma iväg minst 3-4 dagar till gymmet... men nu... är jag out of order.

Badah börjar sjunka in i mitt sinne nu. Drömde att hon levde inatt. Fick pussa och bita henne i läppen och vi kastade tennisboll på ängen. Jag saknar henne så det gör ondare än ondast. Små steg tar jag itu med sorgen men vågar inte öppna upp mig mer för det. Men jag är nog så illa tvungen att försöka tänka på henne två gånger om dagen så det inte slår bakut sen.

Japp...

tråkig

Vilken tråkig blogg detta är men jag har inte tid eller energi just nu. Allt rullar på i snabbfart och jag hinner knappt med. Det rullar på med dejten och jag hoppas att det blir till något bra.

Efter i mitten på april går jag ner i tjänst. Kommer jobba 80% och jag tror att det kommer bli bra för det känns som jag aldrig ens träffar Milo längre. Antingen hämtar mormor honom och lägger honom och sen är det plötsligt fredag och då åker han till Johan. Jag vill ha tid med att komma i form med. Visserligen blir det mindre pengar men jag hoppas att kunna få jobba någon natt och få ihop det så... Just nu är kvalité mer än att ha mån tusenlapp mer i fickan.

JAPP. Så är det. Mitt liv.

mor 63 år

På väg hem till mor nu för att fira henne!!

härligt

Hade en underbart rolig dejt igår! Mer av sådana tycker jag. Den fortsatte tills lunch idag ungefär!

:)

Hade asskoj på fotografiska, tog några öl på söder, åkte rasist taxi hem, muppade oss, talade skrattade, var hos tatueran, blev sjukt avis på hans tatoo, eller inte.

Ja ja. Jobbat idag. Hemma nu och ska snart lägga mig!!
Blogglust likamed noll.

Sen får jag inte glömma. Blev tokblondin igår. Irriterande och ska reklamera. Fy. Hata frisörer.

 

fredag morgon

Idag känns min kropp som bly. Skulle nog bara kunna somna om just nu. Johan har Milo och jag får kaffe på sängen. Jag saknar det lite, med betoning på det. Skönt att vara två om det, att inte alltid behöva gå upp även om man inte kan egentligen sova för Milo är högljudd... Men skönt.

Planerna idag är att komma iväg till gymmet och köra ett ryggpass. Brukar inte ta så lång tid, bara jag gör något. Sen komma hem och fixa sig, dra till Kista och hitta något att ha på sig till ikväll. Skulle gärna vilja hinna klippa topparna med.

Bollibompa går varm på teven men endast dom vuxna tittar....

gatan

Solen skiner, gatorna blir sopade och jag längtar nu extra mkt till värmen! Fast ett steg i taget och det första är att gatorna blir helt sopade så inlinesen kan åka på. Har inte kunnat åka på 2 somrar nu då foglossningen vägrade att släppa. Sen blir det till att köpa hjälm och lyse för till jobbet hade jag tänkt att cykla vid tillfälle. All in nu herrejävlar.

Igår pratade jag och den nya dejten i telefon. En mkt märklig och egen 2 barnspappa, fast på ett bra sätt. Vi ska börja dejten på fotografiska. Han är socionom och bryr sig om politik -något jag inte har en aning om. Men men det ger sig!

I två nätter har jag pappa Johan under samma tak som sköter inskolningen av Lillen. Funkar bra men det känns lite konstigt. Jag är så van vid honom att jag fortfarande kan sätta mig på toa med öppen dörr eller komma ut naken ur duschen för att klä på mig någon annanstans. Kommer på mig själv mitt uppe i det. Märkligt.

Jobbar idag hela dagen och i morgon är jag ledig. Ska träna på morgonen och sen åka och shoppa något till dejten. Blir nog bra.
Fast jag som inte har haft finnar på år har nu blivit invaderad av 4 mega boutingar. Troligen av stress.
Jag undrar när bubblan kommer spricka... Måste ta mig tid att hinna sörja Badah med. Men varje gång jag lyckas tänka på henne tränger och gömmer jag undan dom tankarna till senare, jag lär få smaka på det med extra krydda sen.

rygg (bild)

Inte lätt att spänna, fota och få en bra bild på sin rygg.
Jag peppas av att se förändring, därav bilderna. JAPP.

en "sån" dag

Vad händer då? Jo, tack...mkt mkt.
Igår var vi på en timmes inskolning och det gick jättebra. Han känner sig hemma där och det gör mig glad. Så kul att se honom leka med jämnåriga vilket inte fanns hos dagmamman. Efter inskolningen gav jag mig ut på en 7 km lång promenad i blåsten. Det var rätt så skönt ändå. Vi stanande och handlade till middagen och när vi kommit hem skickade jag iväg ett sms till Mattias och undrade när han skulle hämta sina saker. Han kunde komma på eftermiddagen och det gjorde han. Hela scenariot blev hel fel. Jag räckte fram min hand för jag ville ha tillbaks mina pengar men han tolkade det hela fel och tog min hand och tittade på mig med sina hundvalpsögon. Jag var nog jättekall och dryg och samtidigt som jag drog tillbaks min hand krävde pengarna som han självklart inte hade.
Han åkte iväg för att hämta ut och det enda jag kunde tänka på var att "där rök mina pengar". Han kom tillbaks till min förvåning och jag öppnade bara bildörren och ville ha pengarna, igen. Han drog till sin sedeln och ville börja prata och fråga hur det var men jag kände inte riktigt varför jag skulle vara trevlig? varför ska vi samtala om allt och inget om vi ändå inte kommer att ses igen?
Jag skakade av mig det mesta så fort jag kom in och Lillen och jag började med att laga lasagne. Det blev en jättegod middag iaf.

Denna morgon var jag trött. Min mor kom för jag skulle iväg på ett möte. Hon lämnade Milo på dagis som skulle denna dag sova där och hämtas innan lunch. Vi möttes hemma allihopa runt lunch.
Sikken pikken vad jag var trött efter lunch. Järnbristen är inte att leka med. Jag får kort stubin, trött och orkeslös. Man känner sig deprimerad och ingen lust till något mer än att få sova. Vi sov en stund på eftermiddagen och Milo avslutade vilotimmen med att hoppa ur sin spjälsäng, lilla sötingen... I morgon ska jag lämna Milo vid 09.30 och hämta runt 13. Jag kommer då att befinna mig på gymmet!! äntligen... längtar tills vardagen tar fart igen och jag hinner med mig själv en stund. Går inte att bara träna 1 gång i veckan får då kan man lika gärna skita i det, man får bara sån jävla träningsvärk om man inte håller igång. Att träna hemma ett hårt pass är att glömma, jag är så trött på kvällarna att jag bara hinner ta ett bad och sen lägga mig.

Har insett att jag inte kan jobba 100%. Johan kommer inte kunna ta Milo som han har gjort nu och min mor orkar inte heller med riktigt. Sen vill chefen att jag ska gå en kurs i autism/utvecklingsstörning som tar en termin och då måste jag sitta i skolbänken och plugga hemma. Sen har vi körkortet med som jag vill ha klar till sommaren. Så jävla arg att jag inte körde upp en till gång när jag kuggade första... men men... Hur som helst så har jag tagit mig egentid på fredag, ska på en dejt. Denna gång med någon som redan har en vardag. Behöver få komma ut lite, inte i en dimma som för 2 v sen utan att ha en trevlig kväll ute bara. Jag vet att jag pratar mkt om egentid och många tänker nog att man borde nog ha tänkt sig för innan man skaffade barn men jag tror inte att man kan föreställa sig vilket engagemang det innebär, speciellt om man är i princip ensamstående och jobbar heltid. Jag är och behöver mkt egentid för att orka med. Jag vill inte bli bitter.

Det är mkt nu. Min kropp spelar spratt med mig och känns inte ok. Magen trilskas och har sig och på måndag träffar jag läkaren. På något sätt känner jag mig känslokall, fast med så mkt känslor och vilja inom mig. Jag hoppas inte att det kommer att spricka, det är nog bara en sån dag....




helgen

I fredags kväll efter jobbet skulle jag bara in till stan och hälsa på någon en snabbis men det slutade med att jag dansade hela natten och var inte hemma förens 04.30. Bara upp och jobba ett tolv timmarspass. Min träningsvärk i bena var inte att leka med i lördags. Kunde knappt sätta mig på toa. Fyyy. På lördagen hamnade jag i säng när jag kom hem. Söndagens träningsvärk var inte heller att leka med. Note to self: kör inte slut på bena innan ett 30 timmars pass på två dar som dessutom innefattar att stå på bena hela dagarna.

Idag känns det fortfarande men jag kommer inte till gymmet idag så jag tänkte ta en långpromenad efter inskolningen nu.
Det går super och Lillen älskar att vara här.

gymmagrymmajag

Fick börja dagen på gymmet. Härligt att vara tillbaks! Fast nu kan jag inte träna förens på måndag. Får smygträna lite hemma.

Har inte fått grepp på att fota med utlösare än. Kan ju säga att många glodde. Men vem fan bryr sig!

inskolning

Shit. Milo trivs som fisken i vattnet. Han ville inte gå därifrån!! :) min Sötis !

börjar komma tillbaks nu

Nu äntligen så börjar jag komma tillbaka till mitt forna jag. Det var en himla jobbig förra vecka, en sån som man aldrig vill uppleva. Först det konstiga avslutet med Mattias som jag fortfarande inte vet vad som hände mer än att jag vet att han inte mår bra psykiskt.. kanske inte en som man ändå vill ha runt sitt barn men jag var ändå så himla kär. Jag lyckas alltid dra till mig "sådana", ni som känner mig vet men jag gillar nog sånt. När något är så jävla bra... fast sen blir det mindre bra och då är det inte lika kul.

Badah har jag nog inte ens börjat att bearbeta. Redan i onsdags började jag att festa lite smått och när fredagen kom var jag inte med riktigt. Johan ( Milos pappa ) kom för att hjälpa mig med Badah. Nångång ska jag skriva hur allt gick till men inte nu eftersom jag inte kommit dit än. Bara tanken på att hon inte finns något mer gör så himla ont.

Helgen gick i alkoholens tecken. Jag hade otroligt kul, men det varvades med ångesten över om jag gjort rätt val. Jag pendlade mellan lycka för att jag fick vara Cilla igen och inte bara mamma men sen efter någon sekund så kom allt mörker på mig. Lite som Mattias kanske... :)

Igår jobbade jag första dagen. Johan kom och droppade av en prickig och ont i örat Milo, men oj vad skönt det var att se honom igen. Jag började morgonen med en PW klockan 07 och det var jätteskönt. Måste bränna bort all alkohol tror jag. Jag hoppas att jag kan komma till gymmet i morgon en timme om min mor kan passa. Dagen fortsatte hos doktorn för Milo som konstaterade att han har öroninflammation igen. Blir remitterade till Ö/N/H.
I morgon blir första dagen på Förskolan, eller hälsa på en stund. Öroninflammation smittar ju inte. Allt är jätteförskjutet...

Jag tar en dag i taget... men hoppet om min drömkropp fortsätter... :)


dimma

Orkar inget. Fattar inget. Vill inte veta. Vill ha svar. Ingen kan svara. Lever i en dimma. Låt detta ta slut. Vill ha min Mattias tillbaks!!! Nuu!! Vad hände? Tatuerat mig. I morgon är det DEN dagen. Badah fick en hel pizza till middag. Vill inte. 3 filmer kollade. Sov hela eftermiddagen. Har fina vänner. Vill sova nu men ändå inte. Vill inte ha att det är fredag kl 14. Vill inte.

RSS 2.0