störiga grannar

Igår kväll så började dom till idiotgrannar att slå på sin bongotrumma i otakt och högt. Milo vaknade ju självklart och låg och gnällde. Dom började vid 21.45 och vid 22.30 gick jag upp och ringde på, bankade på men dom öppnade inte. Dom höll på tills klockan nästan blev midnatt. Jag fattar inte att man som vuxen kan hålla på sådär i ett flerfamiljehus. Gör dom så en gång till rnger jag polisen och säger att dom håller på att slå varandra, jag orkar inte mer!!!
Mattias som förra veckan fick sitta i luren och lyssna på hur arg jag var var hemma hos mig igår. Han blev me upprörd och stannade kvar en liten extra stund för att göra mig lite lugnare. Alltså, jag vet inte om det går att bli mer kär än vad jag redan är... fy vad jag tokgillar denna killen. Att det är helt ömsesidigt gör ju inte saken värre direkt.

I morse fick jag väcka Milo och det händer ju inte ofta inte. Han var på strålande humör och allt bara flöt på... så underbart!! Nu är jag på jobbet och kommer inte komma hem förens sent ikväll.

I morgon ska jag och Mattias träna ihop för första gången. Jag har ju börjat lite smått hemma och på jobbet och nu idag har jag träningsvärk, underbart! Livet flyter på och PMSen är över för denna månad... :)

Naturhistoriska

Vilken dag! Milo har sprungit, lekt, tittat och sprungit ännu mera. Vi hann äta och fika två gånger på fyra timmar. Dominika med familj mötte upp oss och det var supertrevligt!!! Så fort vi kom utanför dörrarna somnade Milo och snarkar högt. :)))

ok natt

Milo deckade innan halvsju igår. Hörde honom några gånger innan han gjorde morgon runt 05.45. Han fick välling och låg kvar i sängen och pratade en stund. Efter frukosten vid 07.30 somnade han om så jag kunde ta mig ett bad :) när han vaknat drar vi till Naturhistoriska museet så han får se lite och springa av sig! :))

tiden är knapp

Vart ska jag börja? det kliar i mina fingrar. Kliar så att jag skulle kunna skriva hela natten lång om allt. Jag har tur som är så van. Mina fingrar hittar direkt på tagnenterna, behöver inte titta vart jag sätter dom dom bara skriver ner det jag tänker på.... och fort med. Jag kanske skulle bli något med det?

Hur som haver så känner jag ända in i benen att penicillinet gör susen. Jag har fått min Milo tillbaka som är glad, busig och ännu gladare... visst har han vilja åså men det är helt enkelt en annan pöjk. Jag tittade igenom bilder nu som jag tog på Dommi och näää... kände inte att jag ville använda någon av dom... inte för att hon inte är superfin utan för att bilderna i sig blev kassa. Jag blev stressad, hade inte planerat in något, kanske där jag suger om jag ska bli fotograf på riktigt,,,,. Jag vet hur jag vill ha mina bilder men svårt att dirigera motivet till det. Det kanske är något man växer i. Nu har jag inte fotat på riktigt på länge, fick använda blixt dessutom som jag tycker gör bilderna väldigt platta och opersonliga. Jag gillar inte att fota inomhus heller men vem fan vill stå halvnaken i minusgrader? inte jag iallfall.

Har precis öppnat en öl... som jag längtat.. Jag älskar öl.... det är lugnt i huset och även om klockan bara är något efter sju vill jag tacka för mig idag. Jag har nämligen spenderat ca 3 timmar att leta efter min fjärrutlösare ..... satanaaaaaa.... japp japp.... så jag beställde en ny... nu... japp... säger som jag sagt förut

hatar att inte hitta mina saker.... därför tror jag att jag har koll, det måtte då spöka här för jag är noggrann med vart jag lägger mina saker...


snabb blogg

Jag och Mattias handlade gymkläder. Blev 2000 spänn fattigare :(, Dommi kom och vi snabbfotade hennes mage, blev inte som jag ville då mamma blev stressad av att passa Milo, hämtade honom och sen fikade vi kladdkaka. Vincent som är 3,5 år leker hur bra som helst med Milo. Skitsöta är dom ihop. Japp. Ps, har grym träningsvärk i magen efter plankan, tänkte att jag skulle göra plankan igen i morse så det skulle gå över men icke!

underbara fredag

Gårdagen gick väldans smidig. Jag brukar inte ha sådana dagar alls, självklart så tryter tålamodet ibland för nu har jag en liten vessla här hemma. Snabb som satan är han och en jävel på att klättra upp överallt. Inte lär han sig heller när han ramlar, dax att ta fram hjälmen igen tror jag. Han gör även allt han inte får, jag kan knappt bre en smörgås utan att höra gnäll eller att han gör något han inte får... men som sagt, igår var han underbar.

Mattias kom när Milo somnat. Vi åt en underbar middag ihop och sen fortsatte myset på hög nivå. Varje gång vi träffas så växer det bara mer och mer. Jag har kännt på detta sätt en gång innan, ni vet när allt klaffar och man bara känner att man aldrig vill göra något utan den man tycker om och det var när jag var 14 år. Min första pojkvän. Jag är inte mycket för ögonkontakt men i hans ögon älskar jag att drunkna i. :) Det är en sådan underbar känsla så det finns inte annat! Allt klaffar så in i norden!

Idag ska jag åka med Mattias och kolla efter träningskläder. Lillen får vara me momo och moffa för sen kommer Dominika och Vinni och jag ska fota hennes mage... :) Blir nog en bra dag... :)

Kärlek till er!

snabb blogg

Varit i Täby C. Milo har fått sitt första skrovmål, han var överlycklig av att få äta själv. M var med. Romantisk lunch på donken. Hittade ett par träningsskor, blev snål och köpte dom inte. Nu på väg hem ångrar jag mig. Milo njöt av att få springa i Centrum, han har varit en liten solstråle idag. Gick förbi mitt gamla gym och pussade lite mer på min Mattias. Träffade min gamla chef. Nu ska vi stanna till i andra Centrumet och handla käk till ikväll. Gymkläder fixar jag nästa vecka! :) ikväll kommer M och myser. :))

utan barn

Jag hade tänk använda denna dagen till något vettigt men nattsömnen blev inte som jag hade hoppats på och jag lämnade inte Lillen förens klockan var närmare 10 så jag har spenderat en timme i telefon och resten till att plocka ner tvätt, dammsuga och moppa golven inför helgen. Det vardagliga ni vet. På tal om det vardagliga så pratade jag och M ut lite idag. Det har gått väldigt fort för oss och vi vill inte, han vill inte ha det vardagliga så nära inpå utan att vi får lära känna varandra som personer. Jag uppsakattar att han är så öppen och pratar istället för att rygga tillbaks men jag har svårt att förhålla mig till att inte ha det vardagliga rätt inpå. Han har träffat Milo en gång och det gick väl hyffsat men han säger att han tycker att det får ta sin tid och det kan jag ju inte annat än att hålla med. Jag vet att jag är öppen som en bok men jag vet inte hur jag ska förhålla mig till hans önskemål. Jag har aldrig träffat någon när jag har haft barn och som inte har det själv. Detta är nytt för mig. Samtidigt som jag tycker att "take it or leave it" förstår jag honom med. Att komma in i en vardag med ekonomi, dagis, läkare och sånt kanske man får ha lite distans till.. jag håller med honom att allt har sin tid och att det är viktigt att VI lär känna varandra först så vi har något att falla tillbaka på om det blir jobbigt sen. Han förstår att jag är mamma och jag tycker att hans resonemang till allt detta är helt ok men jösses vad svårt detta är. Jag är mamma men jag är fortfarande Cilla. Kommunikation är det viktigaste tycker jag, speciellt eftersom jag har pratat med en vägg dom sista två åren. Nu är det helt annorlunda.

Jag vill verkligen inte "förlora" honom. Det känns så rätt.....

Nu känns det lite lättare när jag har skrivit ner mina känslor, precis som det kändes för honom att säga detta. Det kanske blir bra det här men öppenhet och inte hålla inne saker. Jag är ju som han. Är det något så vill jag säga ut det direkt för det finns inget värre än när man håller på saker och sen skiter i det för det blir för jobbigt. Jag tror att mycket går att lösa och är inte så svårt som man tror om man pratar med varandra. Jag förstår att han inte kan förhålla sig till allt som rör om i mitt liv.... Jag kanske inte heller skulle tycka det var kul om han bara pratade om "sitt barn" ( som han inte har ) som jag inte skulle kunna förhålla mig till....

Ja ja...

Får väl skriva ner allt tråkigt i vardagen här, som jag gör och försöka vara mig själv så mycket som det går... var sak har sin tid...

Over and Out!

penicillin & kronofogden



Mitt hjärta höll på att stanna några gånger i morse. Jag hatar att upptäcka saker man inte kan göra något åt direkt så mellan 07-08 klättrade jag på väggarna. Jag är en person som har stenkoll på allt så det här med kronofogden är inte mitt fel. Har en vän som använder ett abbonemang som jag står för. Han har haft det i några år och ibland har han missat och då har det kommit till inkasso och varje gång så skäller jag ut honom. Nu har det varit lite mysko och jag har varit tvungen att betala av mina sista pengar för han inte kunnat. Han har i vanliga fall pengar och har alltid haft så detta är mkt märkligt. Hur som helst så fick jag detta brev och jag vet inte vad jag ska göra?? Har precis förlängt abbonemanget och även om jag stänger det för honom får jag betala 600 kr i månaden för ingenting egentligen. Skitjobbig sits. Jag har inte FÅTT någon betalningsanmärkning och skulle jag fått det skulle jag nog flå honom levande!!!!

Efter alla samtal så bestämde jag mig att ta Milo till läkaren. Han har kliat sig på örat och verkat höra dåligt den sista tiden och mycket riktigt så var det något i örat. Inte en allvarlig sådan men tillräckligt för att få penicillin. Så nu går han på det.

Jag laddar batterierna nu innan jobbet. Helst av allt så skulle jag bara vilja ligga under täcket och gosa med M.
När vi träffas är det som att allt annat runt om försvinner. Blir så oehört lugn i hans närvaro. :) Galet kär är jag iallafall......

Nä... vila lite var det ja...

PMS how i feel

Inget kan stå i min väg. När grannarna igår spelat orytmiskt på deras bongo i två timmar och väckt Milo 3 gånger gick jag barfota upp och lyssnade. Helt makalöst att man vågar pyssla med sånt kl 22 en söndag och 60 år på nacken. Jag ringde på 2 gånger utan att dom öppnade. Jag pumpade adrenalin. Dom öppnade inte men slutade. Kanske var det någon orytmiskt osympatisk tantrasex. Nu möblerar dom, skrattar så falskt så håret reser sig på mig och Milo vaknar. Jag känner igen skrattet. Snart får jag lyssna på " ååååhhhhh guuuuuuud" i tre timmar. Jag förstår inte detta fenomen? Var finns empatin och respekten när man bor i lägenhet? Det går ju inte att fortsätta som man gjort i hus innan. När jag är hemma på kvällen, även innan Milo så möblerade jag inte, jag spelade inte på någon trumma till midnatt och jag använde handtaget på dörren när jag stängde om mig, inte smällde den så den ekade i hela trappen.

Är det jag som visar hänsyn som ska flytta? Eller är det dårarna som inte kan behärska sig och visa hänsyn till grannar som ska. Troligvis jag.

Bajs. Korv. Säger. Jag. Bara.

mysig energisk kväll



Hämtade Lillen vid 15. Han fick gå hem idag. Lilla livet tittade in allt men han gick förvånansvärt bra. Han höll sig vid min sida och försökte inte rymma som han brukar. Nu är det extra läskigt då bilarna inte hörs ordentligt innan när snön ligger på marken. När vi kom hem var han rätt ok. Inte fasligt grinig eller så. Det kan verkligen ta musten ur mig, även om han varit hos dagmamman en hel dag. När jag har PMS är det extra jobbigt men jag försöker bita ihop så gott det går. Matilda kom förbi på kaffe och ungarna kivades. Hennes son och Milo går båda hos dagmamman och jag trodde dom skulle leka lite bättre än vad dom gjorde. Mycket mitt mitt mitt och frågorna kring hur pedagoisk man ska vara kom på tal, hur mycket ska man lägga sig i egentligen i deras samspel eller icke samspel. Det är svårt det där att vara mamma, speciellt när man mitt i allt får en skrattattack när det är som värst. Det positiva är att Milo inte kommer komma ihåg detta scenario att jag skrattade när han var tokallvarlig när han blir äldre.

Milo deckade vid 19 och jag ska snart göra detsamma. Min nästa börjar att brännas men jag kan inte skilja på om det är feber på gång eller om jag använt för mycket nässpray. Troligtvis det senaste alternativet då jag använt nässprayen nu i snart 2 år, varje dag..... :( men men... jag ska sluta en varm och solig dag... annars kommer jag se ut som MJ snart. ( sorry Klara ).

På fredag köper jag gymkortet. Då jääävlar. :) Har lagt upp en plan fram till sommaren. hepphepp...

💗💗

På väg hem...

nu börjar det

Hämtade Milo ifrån tälje idag. Vi åkte hem medans M åkte och köpte en stor pulka och middag. När alla hade landat så klädde vi på oss och gick ut. Tänkte att det kunde va ett bra sätt för att Milo ska kunna få lite distans till M. Lite neutralt. Men det var inte så kul att åka pulka upp och ner. Det började bli mörkt och snön far överallt så vi gick tillbaks efter några få åk.
Jädrans vad glad jag är nu när jag blivit påminnd om hur jobbigt det är att dra vagnen i snön. Not kul alls.

Väl hemma så var Milo lite avvaktande men han smalt efter en stund och ville mata M med små smulor han hittade på golvet. :) vi åt middag sen bad och slutligen sängen för Milo. Han är inte riktigt sig själv efter sjukdomshelgen så jag och M mös med lite glass och pussade varann hejdå för ikväll. Korta träffar för Milo i början och M ska inte sova här förens det känns ok för mig. Vilket jag märker på Milo.

I morgon ska jag och Moch sola och kika på olika gym som jag / vi kan träna på. Jag vill träna på MåBra men jag vill bara åt gymdelen och dom tar betalt för gruppträning med. Vi får se.

Japp. Lite från mig. :)

trött&seg

Nu sitter jag på jobbet, ska snart sluta. Har jobbat hela dagen och det känns igen som jag lever i en bubbla. Sist jag bodde i en bubbla var när mina järndepåer var nästan nere på noll. Oehört jobbigt och jag vet inte varför jag dippar så mkt på järnet. Ok om jag var anorektisk, men det är jag ju inte. Jag tar järntillskott med och äter mat med järn i.

Jag tänkte bara passa på att skriva lite. Medans man har tid. Nu när jag kommer hem blir det underbart mys igen... den blir extra mysig för i morgon får jag hem Lillen igen. Oj vad jag saknar honom och OJOJOJ vilka skuldkänslor jag har att jag jobbar som jag gör vilket "drabbar" Lillen som får vara lite härochdär. Nu i veckan ska Lillen få träffa Mattias, så han kan börja sova kvar och inte behöva komma när han lagt sig och gå innan han vaknar. Jag tror Lillen ändå är för liten för att greppa. Jag och Johan har aldrig sovit ihop, kanske en handfull gånger så det kommer inte vara konstigt för Lillen så.

Borde ha tusen saker att skriva om men allt har sin tid.....

När löningen kommer ska jag köpa mig mitt efterlängtade gymkort och ta tag i körkortet.... Till sommaren är målet att jag ska ha en hyffsad kropp och ett körkort i handen... så är det bara... och innan sommaren ska jag ha hunnit åka till New York.... Jepp... en hektisk vår kommer det att bli.. :)

glatt sällskap och dejt









I morse var jag så himla död, men jag kunde inte slappna av för att sova utan jag kände bara att tiden gick och jag ville bli klar med skrämselhörnan. Har ni någon sån? Haft ett skötbord inne i sovrummet och den har agerat avdumpningplats för alldeles för länge tid nu. Lite av sakerna som stod på den...
* ridspö
* magtränare
* radiostyrd hellikopter
* 3 omålade canvasdukar
* hantlar
* gamla skokartonger, typ 3 st
* kameraväskan
* videokameran
* reflexskärm
* klätterutrustning
Ja... och en massa småtjaffs. Nu har jag städat bort det, iallafall så det inte syns längre. Jag skulle vilja ha ett fint vitrinskåp till förvaring av mina kameror och objektiv.. 
Under tiden jag pysslade så låg Badah under täcket. Bara tassarna som syntes, så otroligt söt. Musiken min dundrade på i vanlig ordning... gud vad jag älskar att lyssna på reggae högt. Försöker jag lyssna när Milo är hemma vill han bara bli upplyft så att jag kan dansa med honom. Sen är han bara där och pillar och har sig så det blir inte lika skönt gung... :) Jag är lite glad. Känner mig lite gladare, dejtingsidan gör gott. I helgen ska jag på dejt. Hur gör man? Lite kul är det när man tänker på frasen - världen är liten - för det är den. Han tog kontakt med mig och jag fastnade direkt. Och nej jag har inte bråttom, och jag är inte kär i kärleken... jag är inte kär. Punk. Men det är någonting i hans bilder som får mig att känna att det finns något där, som vi alltid skulle ha kännt varandra. Skitweird. Hur som helst så berättade han att han jobbade som personlig tränare och inte på mindre än MITT GAMLA JOBB PÅ NAUTILUS, han jobbar tillsammans med min gamla jobbarkompis. Så ja, världen är liten. Det gör att det känns tryggt på något sätt eftersom jag vet hur go min jobbarkompis är och dom är kompisar. Det ska bli kul att se om det jag känner när jag ser honom på bild är så i verkligenheten.

Efter ett evigt plockande, dansande och en massa sms kom Dominika med Vincent förbi. Det är 1,5 år mellan dom och det var nog för länge sen dom sågs för att komma ihåg men dom lekte jättebra ihop. Det är skönt med sällskap, får nog det alldeles för sällan. 

Nu hoppas jag att Lillen sover länge, hoppashoppashoppas... Han åt en stor portion lasagne vid 19 sen vid 19.30 ville han ha min mat med ( pasta med fisk ) och självklart fick han det! Han åt som en tok, som vanligt och somnade runt 19.50 som en stock.

Jag önskar att jag skulle kunna vara lite trött men allt detta sms flörtande gör att jag blir alldeles pirrig i magen. 
..
 

gammal

Man märker att man börjar bli gammal när man upptäcker att ens orkidé som inte blommat på år plötsligt har fått små knoppar och man blir överlycklig!


Ville bara skriva det. Jag börjar bli gammal.

sömn, dejting & rutin



Igår hämtade jag Milo vid 15 och gick över till min mor för att äta hennes goda lasagne. Jag bara älskar att vi bor så nära så vi kan umgås varje dag. Hursomhelst så hade Milo bara sovit knappa timmen trots att han gick upp supertidigt. Han började visa att han var trött redan vid 17 tiden men vi gick hem och han fick mer mat som han åt glatt vid 19 tiden. Han fick smälta maten lite sen var det dax för att sova. Jag trodde verkligen att han skulle sova länge, iallafall till 06.30 men redan klockan 04.50 var det morgon. Körde en annan taktik och "låtsades" inte om honom för att se om han skulle förstå att alla ( jag ) sover och det är natt men efter några ofantligt många "dääääääähh, titttta däääääääh" gick jag upp och gav honom välling och bytte blöja. Han var inte hungrig alls. Han skulle bara komma upp, men no no no... jag lade mig i hans rum och efter ett bra tag, typ en timme somnade han om till 07.30!!! Jag måste försöka vända på detta. Han sover ju inte mycket på dagen trots att han vaknat tidigt, han går inte och lägger sig supertidigt heller men efter 19.30 är det ohållbart, då är han trött så in i vassen... 9 timmar sömn per dygn för en 16 månaders är inte ok. Mindre sömn för mig är inte heller ok....inte nu när jag är själv. Jag får aldrig sovmornar längre för då pappa J tar honom så jobbar jag och då kan jag inte sova så detta måste vi få en ändring på!

Efter att Lillen somnat så gick jag in på dejtingsidan, jag har visserligen den i mobilen med och det är grymt beroendeframkallande, värre än fb kan jag säga. Jag ringde upp en kille igår kväll som jag pratat mkt med dom senaste dagarna. Vi klickade asbra tills att jag fick höra att han är inneboende, där sprack det. Jag har en heting som inte är vip, han går in på min sida som sagt hela tiden och det är superirriterande så jag skickade ett vykort till honom men eftersom han inte är vip så kan han inte svara...
Jag har fått ofantligt mkt respons och det är kul. I morse had jag fått ett jättefint "brev" och när jag tittade på hans bilder så fanns det något där. Han är inte dösnygg men något säger mig att det är något där. Det jobbigaste är nog att komma så långt som att prata i telefon och känna att det inte är bra, jag vill inte vara elak lixom. Jag vill inte hoppa på en dejt utan att ha utforskat lite först. Killen jag snackat med vill ju ses, är jag ytlig om jag väljer bort honom för att han inte har ett eget boende? Jag kan ju inte ta hem honom hit och jag vill verkligen inte springa hemma hos någon tant i hennes hem. Självklart ses vi ju på neutral mark innan men sen då? om man fastnar för varandra? Tror han att han kan flytta in hos mig då? Ja ja.. jag är alltid hundra mil framåt i tankarna.
Nu ska jag gå på min magkänsla fast mest om förnuft. Jag ska hålla på det jag vet innerst inne är bäst.

Idag ska jag röja hade jag tänkt. Ska storstäda badrummet, varje liten fläck ska spolas bort. Sen ska jag rensa bort allt som står på skötbordet i sovrummet. Har aldrig använt den, den har blivit ett avdumpningsställe för diverse bröte. Sen vill jag ju självklart testa nya objektivet med, satan vad den väger... 1,1 kg.....

ett lugn



ensamtid på kvällen är guld värd...nu blir det ensamtid hela dagen och jag ska börja dagen med att åka och sola, sen handla, sen ta ett långt bad och hinna måla naglarna, fila fötterna osv... sen ska jag stäääääda ... ordentligt! det behövs.. Man kan bara göra grovjobb när man har en liten hemma hela tiden...

jag dejtar vidare... har hittat en intressant som jag pratar med... sen har jag en riktig snygging som inte är vip men jag ser att han är inne på min sida flera gånger..... haha..

objektiv i rullning



( bild lånad från : http://www.microglobe.co.uk/images/sigma_24-70mm_hsm_canon.JPG )

Snart kommer detta in i lilla familjen. Som tur var hade jag iallafall 2 av mina 7 objektiv som passade på fullformatet. Men,... dom är fasta gluggar. Det som känns skönt är att jag har kvar 50d så objektiven är inte helt kastade i sjön. Det som jag tycker är tråkigt är att vidvinkel 10-20 Canon inte passar och ett annat Canon objektiv, 17-55. :(

japp... det var bara det. Kanske tar och fotar min lilla väska någon dag.

dejting

Igår kväll låg jag och kurade ihop med mina kuddar i sängen och fick en utomkroppslig syn om hur det såg ut. Istället för kuddarna skulle det ju vara en varm och mysig kropp att krama om. Även om det ganska nyligen tog slut med J så har det varit slut för länge sen. Vi har på 2 år kanske sovit ihop 10 gånger, iallafall somnat sen har han fått åka ut pga av hans snarkningar. Jag tycker det är mysigt att sova ihop, jag saknar det. Efter den synen jag fick loggade jag in på en dejting sida och ja, det finns massor av snyggingar. Just nu så ligger jag i lä men jösses vad på killarna är. Har fått ganska bra "bud" men oftast är det en drös med skambud, hahaha. Jag skrev om min presentation och hoppas att skambuden minskar. Jag vet inte vad jag vill med detta men det pirrar lite i kroppen, lite bekräftelse och lite flört. Precis vad jag behöver. Har aldrig gjort så här innan, känns ju lite sådär men vafan... när går lilla jag ut? när ska jag hinna träffa någon?

Det som är lite pinsamt är det att jag sett flera från min kommun där och dom ser ju självklart mig... japp...

Milo har precis somnat. Hans tider är 04.34 VAKEN, 12-13 SOV, 1920 SOMNADE han.... hoppas hoppas att jag slipper gå upp 152598632863 gånger i natt och hoppas att jag slipper behöva vakna när andra går och lägger sig... :) Han fick ingen välling till kvällen alls utan han åt en stor portion mossaka vid 18.45 och så delade vi på en risifrutti. Jag hoppas att han håller sig torr, kan ju vara det som gör att han vaknar.. dricker han välling på kvällen så är det en full kisseblöja på natten.

Nä nu ska jag nog ta och betala ett VIP abbonemang, ge det en månad och se vad detta kan ge... :)

wish me luck!

/ 83 brev på exakt 24 timmar...

äntligen vardag igen





Igår så sov Milo endast 23 minuter. Jag trodde att han skulle somna om men det var endast i någon minut till. Jag vet inte varför han sover så himla lite nu? finns nog flera förklarningar till det men inget som man egentligen kan få svar på. Efter att han vaknade så klädde vi på oss och gick ut. Mamma bjöd över oss på lunch/middag och mammas mat tackar man inte nej till. Hon är en hejjare på mat, satans vad gott det är! Efter middagen somnade jag i deras fotölj. Jag visste inte att jag somnade men när jag hajjade till så hade jag munnen öppen och det har man ju inte när man inte sover, om man inte pratar eller gäspar. Fick mig en välförtjänt 5 min tung sömn, det tackar jag för. Vi började gå hemmåt runt 17, Milo var fortfarande inte trött, han somnade inte i vagnen heller.

VId 18 tiden var jag slut i rutan. Nattade honom och låg själv i sängen kl 18.15. Trodde jag skulle kunnat somna men helt plötsligt fick jag glass sug och hämtade lite och åt. Runt 21 kunde jag somna, lagom tills Milo skulle vakna. Fattar inte????? Han somnade om efter en stund och jag lika så... Kan ni gissa när det var morgon i morse?????? japp supertidigt! 04.34!!!!!!  och sedan dess har vi varit vakna. Det som höll mig vaken var vetskapen om att klockan 08 skulle jag lämna över honom till dagmman. Nu är klockan snart halvtio. Milo går endast till 11.30 idag, ville inte ha honom hela dagen nu när han varit hemma i 3 v. Så nu släcker jag ner studion och ska soooooooooooova!

HEJ!

tid tid tid



Hujjedamig vilken natt och morgon och förmiddag! Lillen vaknade 04, då fick han in en flaska i munnen, finns inte på världskartan att jag går upp mitt i natten! Det är inte alltid han behöver en flaska det beror bara på hur hans prat låter... låter det som han samtalar med nallen och säger "däääär dääääär" så är det nog tid för att ta till flaskan. Han lyckades somna om till 06.03 tror jag och inte fan var jag piggare och gladare då. Jag är inte människa om jag inte får sova till minst 07...minst...efter att jag försökt att övertala Lillen att somna om så gick vi upp. I medvetandet så låg jag nog egentligen kvar i sängen och sov. När han vaknar så tidigt brukar han alltid bli trött efter någon timme. Det är bra och dåligt. När jag väl vaknat till liv efter 35218635455 liter kaffe så ska han somna om... tror ni att jag kan då? nä! och sover jag då blir hela dagen ännu segare och jag kan inte somna på kvällen i rimlig tid. Men somnar han en stund har jag chansen att få ta mig en dusch i lugn och ro och hinna sminka mig lite utan att ha en Liten som ska upp i famnen eller gnälla under mina ben.
Hade iallafall idag hoppats på att han skulle somna men han hade annat i tankarna. Han skulle bara leka och hitta på alla hyss han bara kunde hitta på. Min stubin är inte så lång då men man får ta på masken, dra igång den glada rösten och spela spel. Det är faktiskt egentligen inte hans fel att jag är så trött, även om det känns så. Så här är det att vara mamma....bara bita ihop och gilla läget!

Detta inlägg blev inte långt... han somnade inte förens efter lunch, då var han så trött så han somnade i sin stol men när jag la han i hans säng skulle han leka.....efter en stund så somnade han...för att vakna nu... 25 min senare, man får väl tacka för den lilla tid man får att kunna ta kraft att orka till kvällen...

Det var 2 månader sen jag fick resten av bilderna som ska in i albumet 0-12 mån.... tror ni att jag har hittat tid att sitta ner i lugn och ro för att få in dom.... ja ja... kanske det har funnits tillfällen men dom har jag använt till att klämma pormaskar, noppa ögonbrynen, fila fötterna och det som får en att känna sig lite som en människa.

Nu ska Lillen få vakna till sen ska vi nog ta oss en promenad...eller så somnade han visst om .... tjohoooo!!!

staffegos



Japp då var man hemma igen efter ett lång, tråkigt, intensivt arbetspass och nu börjar ledigheten. Många vet om vad som försigår i Badahs framtid och jag har skrivit innan att jag visste att jag skulle ha andra tankar när hon började gå på smärtlindring. Tankarna var att jag inte skulle vilja ta bort henne längre eftersom hon skulle bli en glad och piggare hund och visst så blev hon! Hon är äntligen min Badah igen och jag kan bara inte...det går inte, inte nu iallafall. Hennes furunkler är fortfarande stora och blöder lite men hon är mycket gladare, vill promerera, vill umgås och viftar på svansen igen som en galning när man tittar på henne, det gjorde hon inte förut...inte så här.

I HATE THIS.....

Jag låter detta smälta, blanda och vara en stund för jag njuter av att ha min lilla hund tillbaks.

Nu gnäller Lillen för grannarna bankar och renoverar klockan 22, i vanlig ordning.... "sluta ha sex mitt i natten så ni orkar upp och fixa det ni vill fixa i NORMAL tid.... tack!"

dåligt samvete

Här sitter jag på jobbet, sedan klockan 09 och har egentligen inte gjort många knop. Har i princip legat på soffan hela dagen och vilat. Låter väldans jobbigt va. Hemma har min mor kämpat med en Milo som har varit allt annat än lugn. Hon är helt slut och jag vill bara hem nu och avlösa henne. Jag har alltså varit på jobbet hela dagen och haft dåligt samvete. Men efter detta pass kommer jag vara ledig tills fredag. Jag ska inte låta Milo vara heldagar hos dagmamman efter detta långa uppehåll som han har haft men jag måste erkänna att det kommer att bli skönt att få tid till att göra saker som man inte kan med en överaktiv snart 1.5 åring.

Idag beställde jag en trådlös fjärrutlösare, fast det kanske bara heter fjärrutlösare? eller? Hur som helst...
Ska dyka ner i manualen till kameran, även om den är i princip exakt som min förra kärlek 7d och 50d så lär man sig alltid något nytt genom att läsa. Nu vill jag hem och pröva göra egna vitbalalanser och fingra med lite annat.....

Att jobba ger verkligen en helt ny energi....

träning

I dom bloggarna jag läser i just nu och har följt ett tag handlar det om mycket träning. Dessa människor är enormt drivna och lever hela sitt liv efter att få den starkaste kroppen. Jag tycker att det är bra att förstå att sin kropp är något som man ska lägga tid på då man förebygger en massa i framtiden. Såklart att det kommer att komma ett men! men snart.
Jag har varit träningsnarkoman. Det var så jag fick jobb på Nautilus. Jag tränade flera flera gånger i veckan i flera timmar, innan jobbet på morgonen gick jag och simmade och efter jobbet körde jag hårt på gymmet. Jag blev som ett kontrollfreak med allt det jag åt, jag hade träningschema som jag själv hade skrivit och jag följde den till pricka. Till slut blev allt som ett beroende. Hjärnspökena blev för många men jag låtsades inte om dom. Så länge jag följde mitt schema, åt det jag skulle och INGET mer, tränade det jag skulle träna så kunde jag hålla min själ i schack. Det enda som fanns i mitt huvud var hur jag såg mig själv nästa dag, svettig, hur många rep jag skulle göra, hur jag skulle se ut i det nya linnet och om jag skulle hinna träna bort den extra tuggan bröd jag åt på morgonen.
Ja... jag hade rutor, jag var grymt vältränad. Om någon såg mig så skulle tror jag att dom trodde att jag var hälsosam men jag kan säga att det var det jag ville tro. Att all denna träning var bra för mig? Men jag kan säga att jag tror aldrig att jag har haft sån stor press på mig själv som då. Vek jag ifrån mitt program som jag lagt upp så mådde jag kasst, jag tränade mentalt sönder min kropp, såg framför mig hur mycket jag brände och hur mina magrutor växte. Även om jag mådde kasst av allt detta så har jag nog aldrig sett så bra ut, kommer nog aldrig göra igen.

Jag är i ett skede där jag vill satsa igen men jag är rädd, för jag vet hur mycket det tog av mig. Kommer jag kunna hålla en bra balans eller kommer jag att fasta i slags trans där träning är allt och inget mer? Jag vill så gärna se stark ut men samtidigt bli stark på insidan. Jag vill inte ge upp något.

Finns det en bra balans till en föredetta träningsmissbrukare som ser ut som den motsatta bilden just nu?

kall dag



Man kan ju inte sitta inne en hel dag inte, även fast denna Lille Herre tyckte det var morgon klockan 03 i morse och satt i sin säng och predikade eviga ramsor av jagvetintevad, så borde man vara trött..men inte då. Jag däremot försökte förgäves att få honom att somna om och jag tro jag lyckades efter klockan 05 till 06 eller något, jag minns ej längre, vill inte. Eftersom Grisen måste rastas minst en längre runda tänkte jag rasta Lillen på samma gång. Innan promenaden hade jag föreställt mig en underbar vinterpromenad där Badah sprang lös och jagade bollen, jag hade tid att fotografera både barn och hund och alla skulle bara njuta av det fina vädret. Men! promenaden bjöd på det motsatta.
Lillen sprang bara på alla tuvorna, inte på den nertrampade gången där det är jämt och han föll hela tiden, hunden var mitt uppe i ansiktet varje gång jag skulle ta upp barnet och trodde jag ville busa. Mina händer höll på att förfrysa och mitt i allt var jag tvungen att hålla koll på alla miljoner hundar som sprang lösa så att inget tråkigt skulle hända. Jag fick en ok bild, iallafall... man ser Milo och inte en massa suddiga närbilder på de förfrusna gräset... bakom Lillen, dom gula husen är dagiset han ska börja på den 1 mars! Satte Milo i vagnen som skrek av förtvivlan, det var nästan så det var roligt att ramla omkull hela tiden? Hans vanliga vantar hittade jag inte heller och dessa föll av konstant! Ja den bilden jag hade målat upp blev inte av helt enkelt... men vi fick oss en liten promenad iallafall.



Jag älskar verkligen att vara med Milo men det är krävande att underhålla och aktivera ett barn som vill göra allt på en å samma gång. Det är dom små stunderna som får en att orka, dom små frekvenserna av en otrolig feedback att det man gör som mamma duger, mestadels av tiden iallafall. Feedbacken idag är när vi låg i sängen och det blev en slags tyst minut där vi bara tittade på varandra. Tiden stod som stilla och jag avbröt den med att säga "Jag älskar dig Milo"
Han böjer sig fram och gapar stort och ger mig en snabb och mycket blöt puss på munnen.....
Kan han ha förstått vad jag sa?



Här är Lillens nya pjucks. Jag är inte ett fan av guld men dom var faktiskt snygga. Han har redan vita adidas men dom blir ju så himla slitna snabbt, vita skor håller sig ju inte länge så jag tänkte pröva om svarta gör det.

På eftermiddagen gjorde jag en tabbe men Lillen var trött. Han hade inget tålamod och att hålla honom igång i flera timmar till läggdax skulle nog inte vara kul för någon av oss så jag lät honom sova lite...lite blev längre då han var helt slut... Jag kunde knappt väcka honom och när jag försökte började han tokgrina för att sedan somna om på min mage.
Ja... om man kan matte så kan man räkna ut att det inte var lätt att natta, jag är helt slut efter gårnattens tidiga uppvak. Nu ska jag snart natta mig själv... Har ett 12 timmars pass på jobbet i morgon.

HEJ!

hygientekniker



Min lille son börjar bli riktigt duktig med att hjälpa till. Det är inget jag lär honom utan han verkar vara sån. Han börjar att förstå så himla mycket redan så det skrämmer mig. Jag "testar" honom varje dag och igår morse så klarade han av att gå in i foderlådan och skopa upp en skopa och lägga den i skålen till Badah.... dock ville han ju sedan gräva utan allt med händerna men det låtsas vi inte om. Han blir så glad av att lyckas göra något...
Jag vet att jag skriver det ofta, men inte hunnit än på den nya bloggen så jag har massa till godo...jag fattar inte hur han kunde bli så himla perfekt????
Vi var ju uppe i Centrum idag och jag släppte lilla vilddjuret lös... oj oj oj vad han njuter av att få springa omkring. Jag kom hem ännu fattigare och nu har jag verkligen köpstop. Lovade mig själv att hitta nya kläder men på något sätt lyckas jag alltid bara komma hem med saker till Milo.

På dagarna när jag inte sitter vid datorn kommer jag på en massa saker jag vill skriva om, men när jag väl sätter mig här ekar det i skallen på mig. Jag drömmer och drömmer... om min framtid....som jag måste ta itu med. För snart har jag levt i framtiden utan att ha gjort något. Tiden går så himla fort och jag har alltid det tänket att sen, senare ska jag göra det men när jag tänker efter så finns det massor jag redan borde ha gjort. Senare har redan passarat flera gånger och man får lite prestationsångest över det lilla man gjort.

I morgon är jag ledig. Jag hoppas på att det är lite härligt väder så man kan vara ute och fota lite. Behöver ett normal zoom objektiv, typ 18-50 för nu har jag bara fasta gluggar... får se om jag kan beställa ett...
...eller låta någon annan göra det åt mig :) hahaha... Jag är så lycklig över att bli lite bortskämd...

Igår skrev jag på FB om att jag är så glad över att ha Franki ( mammas man ) som moffa till Milo och min "bror" skrev "charmigt" som en kommentar på mitt inlägg. Men vaddå... det krävs lite mer än blodsband för att kunna få en titel som morfar. En morfar är inte någon som skickar en julklapp en gång per år utan en som genuint älskar och är intresserad av sitt barnbarn. Som längtar, pussar, leker, saknar, matar, nattar, tröstar och finns där till 110% dygnet runt... Borde inte ens få en plats här på bloggen, men jag blir så arg när han försöker få det till att det är jag som är elak som skriver en sån sak! Det var faktiskt min far som anklagade mig åter igen för en massa saker jag inte har gjort och kallade mig en elak människa. Jag valde inte att inte ha någon kontakt det var han ÅTER igen som valde och tog avstånd. Är trött på att vara det svarta fåret när det är han som är psyksjuk.
( och nej det är inte en läkare som satt den diagnosen men en normalt funtat människa kan nog sätta honom i den kategorin)!

Ja ja... Nu är det 2012!!! fokuuuuuuus!

badpojken och stönaren



I natt vaknade IGEN av att jag trodde Milo lät men det var inte Milo utan grannen som stönade högt! Alltså, i början tyckte jag att det var charmigt, sen vart jag lite avundsjuk men efter några gånger efter att ha blivit väckt mitt i natten runt 01 och ibland så sent som 03 så börjar jag bli lite förbannad. OK om man stönar lite när man kommer men hon kan stöna konstant i 1,5 timma... hela tiden. Nu så tog jag faktiskt sopborsten och bankade i taket, det tystnade såklart. Jag vet att dom bodde i hus innan men nu så får dom faktiskt dämpa sig Liiiiite...

Lillen älskar vatten och jag kan inte ta en dusch utan att han måste få vara i badkaret. Man blir aldrig riktigt ren känns det som. Jag brukar tvätta håret på kvällen och ta en snabbdusch på morgonen men jag saknar att bara få ligga i badet i flera timmar och bli till ett russin. Ikväll blir det jobb men först måste jag upp och handla... Lillen äter mig ur huset, redan! Han älskar clementiner/mandariner/satsumas.... han kan vräka i sig flera stycken på en å samma gång... :)

shopping



I morse hörde jag att Milo vaknade till vid 06. Jag var så himla trött så jag gav honom välling och låtsades som om han vaknat mitt i natten. Lade mig i hans säng och precis när han skulle somna om så puttade Badah upp dörren och skakade sig. Det låter kan jag ju säga. Milo vaknade till men jag sjyssade om honom att somna om.
Vet inte vad som hände men vi vaknade strax efter 08, inte mycket piggare. Jag avskyr när det regnar ute och man måste packa ner en liten i vagnen med regnskydd, klä på mig, klä på Grisen något så hon inte blir kall och blöt och sen när man kommer ut kissar hon bara och vill in. Det tar alltså längre tid att klä på sig än att vara ute.
Milo är inne i en mysperiod igen och pussar och kramar, spexar, leker och talet börjar att komma! Han säger inte många ord men dom orden han väl säger hör man klart och tydligt vad det är! Idag så sa han sitt namn när han såg en bild på sig själv. :)
Hur som helst så ringde min mor och ville att vi skulle åka till Kista... jag hade sett fram emot en dag hemma, speciellt när det är sånt busväder ute och man är trött men efter en blick på Lillemannen som behöver lite omväxling så åkte vi. I Kista lät jag Milo springa av sig och oj vad skoj han hade det! Srang in i affärer och skulle undersöka allt! Var inne i en affär och köpte nya adidas skor till Milo och medans jag kikade lite så hade han tagit en stor herrsko och gått fram till en man som satt och prövade skor och gav den till honom. När han sedan skulle pröva den till Milos förtjusning så skrattade Milo så högt att alla började skratta med. Min son är så så så underbar så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Det blev lite fler kläder från PoP, adidasskor till Milo och ett par skinnconverse till mig ( dom ser ut som skidskor, gammeldaxa )...
När vi var på väg hem fick jag ett mess om att MIN KAMERA hade kommit, det blev stressigt hem kan jag säga... Eftersom den inte har en inbyggd blixt så kommer jag att testa den ordentligt i morgon. Denna bild är tagen med nyskottet... ingen speciell bild eller så.. skulle nog sätt likadan ut med vilken kamera som helst. Ja ja...

Något jag tänkt på nu när Milo varit ifrån dagmamman ett tag är att hans temperament är mer harmonisk. Innan så hade han börjat att slå på mig och sedan sig själv och varit helt vansinnig om han inte fått som han vill, kastar sig bakåt mm. Vi får se nu på måndag om han får tillbaka det beteendet, jag hoppas verkligen INTE att han får det annars får jag tänka om.

Ny kamera


Nu sitter jag som på nålar för någonstans ligger min nya kamera och bara väntar på att få bli hämtad från posten. Som sagt, det nya året kan ju inte starta annat än bäst! Det enda som är negativt är att mina favorit objektiv inte kommer gå att använda på nya stjärnskottet. Har två objektiv som kommer att passa, that´s it! men.... ska beställa hem ett om någon dag. Just nu har jag bara fasta gluggar, men det funkar ju...

Jag avslutade ju det förra inlägget med att skriva att jag skulle framhäva dom positiva sidorna med 2011. Egentligen så tycker jag att det nästan är självklart vad det är. Att få bli mamma och följa varje millimeter av ens sons utveckling är lycka nog. Under mammaledigheten så började jag att fnula på en framtid som fotograf. Genom J´s syster så fick jag pröva på att vara pressfotograf under evenamang men kände ganska snabbt att det inte är min grej. Jag fixade en massa visitkort och planerade att starta eget men det ligger fortfarande på is. Jag har aldrig känt att jag vågat. Jag är inte en sån som måste ha perfekta bilder på min vanliga blogg, där går det lika bra med iPhone bilder men när det kommer till min fotoblogg så vill jag inte visa andra bilder än dom jag verkligen kan stå för som "fotograf". Jag fick en förfrågan på hösten om att fota en väns bröllop och jag toknjöt av varenda sekund. Detta är det jag vill göra, fota kärlek men jag är långt ifrån där jag vill vara. Men övar man sig inte så kan man ju inte bli bättre och jag är otroligt tacksam att jag fick vara den som förevigade deras stora dag. Att sedan få en bekräftelse som inte var utav denna värld gör att man får ännu mera driv till att kanske komma DIT någondag.
Som sagt... Cilla, det är jag det. Jag har stora planer men jag är usel på att våga och komma till skott.... en fotograferande sjuksköterska... japp, det låter som en karriär! Just nu känns jobbet som fotograf närmre än sjuksköterska... Gud vad stressigt det är att plugga. Me don´t like.

Nu ska jag hoppa ner i min sköna puff och zappa lite kanaler. I morgon blir det den allra första VAB dagen.

År 2011

Anledningen till den nya bloggen, igen är pga av att jag tycker att 2011 har varit extremt tufft år. Innan jag började med att pyssla ihop alla bilderna så såg jag bara mörker som prydde 2011. Nu när jag sett bilderna så inser jag hur mycket glädje 2011 ändå gett mig trots stress och andra saker. I januari var Milo dryga 3 månader. Dom första tre månaderna var tuffa. Jag hade väldiga smärtor från förlossningen, amningen funkade inte trots mycket mjölk och Milo hade den "gammeldagsa koliken" där han skrek 20 timmar om dygnet. Jag hade det största lasset själv eftersom jag och J inte bodde ihop ( mitt val ) som jag fick äta upp senare. Milo var ofta sjuk men vi lyckades komma iväg på babyrytmik någon gång bara för att vi båda skulle bli aktiverade. I vanliga fall så "vågade" jag mig inte ut ur huset för att gå in i affärer för vaknade Milo i vagen så gallskrek han.
Januari blev en tung månad. Jag hade försökt få ett gammalt förhållande att funka i Milos liv, nämligen min far. Men han visade ännu en gång att han inte är kapabel och vuxen för att få finnas i Milos liv.

Februari kom och vi började på babysim. Detta kom vi iväg på 3 utav 10 gånger tror jag. Milo var minsann inte rädd och trivdes bra i vattnet. Eftersom jag snusade under min graviditet mer eller mindre så ville jag bidra med att vara med i en forskningsstudie ang snusning under graviditet. Det var lite bökigt för det tog flera timmar. Milo var nämligen tvungen att sova under undersökningen. Detta är ju självklart inget som skadade honom. Under sömnen så vickar dom på sängen och mäter hans reflexer.
Under februari så blev Milo väldigt dålig i magen och vi visste inte vad det var. I samma veva fick han en urinvägsinfektion.

I mars var Milo ca 5 mån. Han var en livlig krabat som alltid ville mer än vad han kunde och började krypa vid 5 månaders ålder. Smärtan jag hade var lite bättre men jag fick äta smärtmedicin för att orka med. Jag sprang till vc titt som tätt och ville ha en utredning på varför jag hade så ont. Genomgick en MR på hela underkroppen, ja allt nerifrån nacken och mina båda knän är helt trasiga och behöver opereras. Ryggen är inte heller helt hundra men det var inte bara det som gjorde ont. Mitt i allt så fick jag en insikt om att ta itu med mina gymnasiebetyg som lyste med sin frånvaro. Jag fick ett mål och det var/är att bli klar sjuksköterska. Jag började plugga heltid på distans och med en liten som aldrig sov, en man som aldrig var hemma och med min smärta så var det inte lätt.


I april var lillen ett halvår. Hjälmen åkte på för här klev han rätt ut utan att veta hur man går. Balansen var inte på topp direkt. Våren kom snabbt och redan i första veckan av april kom det en sommarbris och vi kunde sitta nere på stranden i lätta kläder. Jag och Milo åkte till min vän Per och blev fotade i studion.



Jag började bli väldans trött. Det som var skönt var att sommaren kom tidigt. Jag kunde få vara ute med en överaktiv liten pöjk. Jag älskar mitt område där vi bor. Vi var aldrig ensamma nere i parken utan vi mammor drog kaffe efter kaffe. Vi alla tog med oss något så det var knytparty så fort vädret tillät oss att vara ute.


I juni fick jag ett missfall. Jag var helt slut. Det kändes som jag levde i en dimma och var alltid trött. Jag vet inte vad det var men just då var jag trött på allt. Trött på J som aldrig fanns i närheten fast han fanns, trött på pendlandet fram och tillbaka, trött på att aldrig få lite egentid, trött på plugget trött på att vara trött. Gick till VC igen och dom skrev ut antidepp. Jag var inte deppig bara trött och som i ett vakum. Jag försökte trotsa tröttheten med att vara ute och träffa folk. Tog ett uppehåll från J på obestämd tid.


Vi gjorde många utflykter. Hade 3 veckors semester från plugget. Det kändes dock inte som semester då jag kände mig slut som artist. Vi åkte även till Milos farmor och farfar så ofta det gick. Oron över vad som skulle hända när mammaledigheten började sätta sina spår. Ingen fast jobb att komma tillbaka till, hur skulle det bli med J?


Sommaren blev inte sig lik igen efter att jag hade sårat en vän. Inget var egentligen meningen att det skulle bli på det sättet. Ibland tänker man med arslet helt enkelt. Här gjorde vi fortfarande utflykter i massor, Aspis Zoo, skansen, 4-h gårdar mm. Jag och J hittade tillbaks efter en månad. På något sätt, fråga mig inte hur så blev vi gravida igen, fick missfall igen :(. Jag trodde jag hade fel på min sköldkörtel och sprang till VC. Efter några prover visade det att jag hade järnbristanemi. Värdet låg mycket under minimum. Började få järnifusioner och kände effekt nästan direkt. Slutade med mina antidepp som inte fungerade ändå. Inskolningen började lite smått i parken hos dagmamma Karin. Det kändes bra att ha hittat Karin, oron för att sätta Milo vid ett års ålder på ett överfullt dagis var inte så lockande. Jag blev inringd från bemanningen om att börja jobba, 3 veckor innan mammaledigheten var slut. Jag tog det. Nu jobbade jag heltid, pluggade heltid och hade Milo hemma. Johan hjälpte till så mycket han kunde. Här pratade vi mycket om framtiden, tal om att flytta ihop.


Milo fyllde ett. Blev ett fint kalas med endast dom närmaste närvarande.
Jag jobbade på och försökte få allt att gå ihop. Inskolningen gick som smort i början. Började bli beroende av min mor för att få allt att gå ihop. Kändes som man varvade allt. När J kom gick jag till jobbet, när jag kom gick han, när Milo sov försökte jag plugga... jag och J träffade inte varandra så mycket. Vi kunde inte ens sova ihop.


Här började Milo åka mer och mer till Norrtälje. För att få pluggro så var jag tvungen att få vara själv. Betygen började sakta men säkert inte bli så bra och jag kämpade med att inte halka efter. Stressen från skolan, jobbet och tidsbristen med att få se min son så mycket som jag skulle vilja gjorde så jag mådde peck. Lite mer än ett år efter FL började jag må bättre i kroppen iallafall. Nu bestämde jag mig att vid jul ta ett uppehåll från pluggandet då jag inte kunde ge hundra %. Då skulle jag ha pluggat heltid i 9 mån med endast 3 v
"semester". J sa upp sin lägenhet.

Inte så många bilder härifrån. Hösten följde i samma stress anda som innan. Jag började fundera på framtiden, utan J. Efter min lilla resa till Danmark så bröt jag. Jag kände att jag egentligen stått själv hela tiden. Vi hade gått om varandra trots att vi försökte, eller jag att få det att funka så insåg jag att man inte kan lära gamla hundar att sitta.


Livet som singel och ensamstående kändes precis som vanligt fast lättare. Nu slapp jag behöva tänka och städa efter en till. Allt blev svårare fast lättare. Knäppt att det kan vara så. Äntligen fick jag mitt avbrott i plugget. På jobbet fick jag bli månadsanställd! Innan hade jag fått ta ströpass. Jag trivs oehört bra på mitt jobb.
Chocken kom innan jul då dagmamman sa att hon hade stängt i 3 veckor. Jag började inse att det inte skulle funka att ha Milo hos dagmamman om jag är själv. Hon har stängt ofta, korta dagar och inte öppet på fredagar. Fick plats på en förskola i närheten och han börjar 1 mars.


Jag känner verkligen att 2012 är mitt år. Plugget får vänta, jobb och att överleva står på prioriteringen just nu och få våran vardag att funka. Jag börjar sakta men säkert trivas igen. Det jag inte gillar är pendlandet Milo kommer få gå igenom men det är enda sättet för att mig att få ihop många timmar på kort tid så att jag i veckorna kan finnas för Milo. Milo älskar alla sina släktingar på sin fars sida och jag är glad att dom har så fin kontakt. Det ska inte förstöras även om jag och J inte är ett par längre. Jag kunde inte ha haft en bättre far till Milo men jag önskar att vi skulle fått en annan start tillsammans men man gör det av det man får. 2012 har börjar bra, jag vill ha en ny början... lämna det gamla bakom och ta dom finaste minnerna med mig. Bilderna får tala för sig självt och bli inledningen till bloggen....

RSS 2.0